Amfipoli News: Ριζότο με αμπελόφυλλα

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ριζότο με αμπελόφυλλα



  Ριζότο έκπληξη!!! Γευστικότατο… σαν να τρως ντολμαδάκια!… ντολμαδάκια χύμα!!!

Υλικά

  • 1 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ψιλοκομμένα αμπελόφυλλα ( φρέσκα, καταψυγμένα ή με άλλο τρόπο συντηρημένα)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 800 ml (περίπου) ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι βιολογικό ακέρωτο
  • ¼ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
Ριζότο έκπληξη!!! Γευστικότατο… σαν να τρως ντολμαδάκια!… ντολμαδάκια χύμα!!!Πως προέκυψε η συνταγή…  Τακτοποιώντας την κατάψυξη βρήκα ένα σακουλάκι με αμπελόφυλλα… από την περυσινή συλλογή. Κάποια είχαν θρυμματιστεί. Λυπήθηκα να τα πετάξω γιατί ήταν της κληματαριάς μας, βιολογικά! Στη στιγμή μου ήρθε η ιδέα του ριζότο… τα υλικά… ακόμα και τη γεύση του αποτελέσματος ένιωσα.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα ανοιχτή στη φωτιά με το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε μερικά λεπτά και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αμπελόφυλλα. Σοτάρουμε 2 – 3 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, και προσθέτουμε λίγο από το νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να σιγοβράσει (για 20 – 40 λεπτά περίπου) ενώ ανακατεύουμε και κάθε λίγο ρίχνουμε ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα και βράζουμε μέχρι το ρύζι να βράσει καλά, να χυλώσει. Τότε (προς το τέλος δηλαδή) ρίχνουμε τον άνηθο. Έτοιμο να το σερβίρουμε με λίγο χυμό και ξύσμα λεμονιού!
roulasmera.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου