Amfipoli News: Ισραήλ: Η μυοκαρδίτιδα σε νεαρούς άνδρες σχετίζεται με το εμβόλιο της Pfizer

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Ισραήλ: Η μυοκαρδίτιδα σε νεαρούς άνδρες σχετίζεται με το εμβόλιο της Pfizer

 


Νεαροί άνδρες, μεταξύ 16 και 30 ετών, προσβλήθηκαν από μυοκαρδίτιδα στο Ισραήλ μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer. Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στην παραδοχή ότι τα περιστατικό μυοκαρδίτιδας που παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε νεαρούς άνδρες σχετίζονται πιθανότατα με τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της Pfizer προχώρησε την Τρίτη το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.
Από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι και τον Μάιο του 2021 στο Ισραήλ καταγράφηκαν 275 περιστατικά μυοκαρδίτιδας στους πέντε εκατομμύρια εμβολιασμένους πολίτες σύμφωνα με την καταμέτρηση από τις επίσημες αρχές της χώρας.

Οι περισσότεροι ασθενείς από τους 275, το 95%, είχαν ήπια συμπτώματα και νοσηλεύτηκαν κατά μέσο όρο έως τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο χωρίς άλλα προβλήματα.

Επίσης τα περιστατικά εμφανίστηκαν σε νεαρούς άνδρες μεταξύ 16 και 30 χρόνων και ιδιαίτερα στις ακόμα νεότερες ηλικίες (16 με 19 ετών).

H Pfizer πάντως με ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιό της σχετίζεται με περιστατικά μυοκαρδίτιδας.

Στο Ισραήλ το πρόγραμμα του εμβολιασμού έτρεξε με πολύ γρήγορες ταχύτητες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και η χώρα αναδείχθηκε ως μία από τις πρωταθλήτριες της σχετικής διαδικασίας.

 News247.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου