Amfipoli News: Δεν είχε ιδέα ότι υπάρχουν γυναίκες: Ο αληθινός «Ταρζάν» που έζησε στη ζούγκλα για 41 χρόνια

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Δεν είχε ιδέα ότι υπάρχουν γυναίκες: Ο αληθινός «Ταρζάν» που έζησε στη ζούγκλα για 41 χρόνια

 


Ζούσε στο δάσος μαζί με τον πατέρα του και τον αδερφό του, δεν ήξερε τι φύλο ήταν και δεν ήξερε ότι υπάρχουν γυναίκες!

Ο Ho Van Lang εγκατέλειψε τον πολιτισμό στο τέλος του πολέμου του Βιετνάμ το 1972 όταν μια αμερικανική βόμβα σκότωσε τη μητέρα του και δύο αδέλφια του. Κρύφτηκε βαθιά στη ζούγκλα στην περιοχή Tay Tra της επαρχίας Quang Ngai μαζί με τον πατέρα του και τον αδερφό του, λέει το Timesnownews.

Τις τέσσερις δεκαετίες που έζησαν εκεί, συνάντησαν μόνο πέντε ανθρώπους. Ζούσαν στην ύπαιθρο, τρώγοντας μέλι, φρούτα και ζώα του δάσους, ενώ έχτισαν και καλύβες.

Το 2015, ο φωτογράφος Alvaro Cerezo, εντόπισε την οικογένεια και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ένα χωριό της περιοχής. Ο Cerezo είπε στο news.com.au ότι ο πατέρας του Lang «φοβόταν πολύ να επιστρέψει στον πολιτισμό καθώς δεν πίστευε ότι ο πόλεμος του Βιετνάμ τελείωσε».

«Όταν έβλεπαν ανθρώπους από μακριά, έτρεχαν να κρυφτούν. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι παρά το ότι πλέον μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών, δεν γνωρίζει ακόμα τη βασική διαφορά μεταξύ τους», είπε.

Και πρόσθεσε, «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Lang δεν είχε ποτέ την ελάχιστη σεξουαλική επιθυμία και το αναπαραγωγικό του ένστικτο δεν εκδηλώθηκε ποτέ.»

Δείτε το ντοκιμαντέρ του Docastaway με θέμα τη ζωή του Ho Van Lang

Ο αδερφός του Lang, Tri, τον περιέγραψε ως «μωρό στο σώμα άνδρα που δεν καταλαβαίνει βασικές κοινωνικές έννοιες».

Και πρόσθεσε: «Ο Lang έχει περάσει όλη του τη ζωή στη ζούγκλα. Ο εγκέφαλός του είναι σαν μωρού. Αν του έλεγα να χτυπήσει κάποιον, θα το έκανε χωρίς δισταγμό. Δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού. Είναι απλώς παιδί».

«Δεν ξέρει τίποτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν τι είναι καλό ή κακό στη ζωή, αλλά ο αδερφός μου δεν ξέρει. Αν του έλεγα να μαχαιρώσει κάποιον, θα το έκανε», συνέχισε.

Ωστόσο, ο Cerezo είπε ότι ο Lang έμαθε να προσαρμόζεται στη νέα του ζωή: «Είναι ίσως ο πιο αξιαγάπητος άνθρωπος που γνώρισα στη ζωή μου, απλά δεν ξεχωρίζει το καλό απ’ το κακό. Ο πρώτος χρόνος ήταν ο πιο δύσκολος λόγω προβλημάτων υγείας του.»

Ο Lang πιστεύει ότι ο σύγχρονος κόσμος είναι «πολύ θορυβώδης», ωστόσο του αρέσει να βλέπει «τα ζώα μαζί με τους ανθρώπους».

«Στη ζούγκλα τα ζώα έτρεχαν μακριά μου», είπε.

mikropragmata.lifo.gr


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου