Amfipoli News: Μετά τις αντιδράσεις η ΕΟΕ ζητά από Τσιτσιπά – Σάκκαρη να βάλουν το εθνόσημο στην εμφάνισή τους

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Μετά τις αντιδράσεις η ΕΟΕ ζητά από Τσιτσιπά – Σάκκαρη να βάλουν το εθνόσημο στην εμφάνισή τους

 


Μόνο αφότου ξέσπασαν αντιδράσεις μετά τον πρώτο αγώνα του Τσιτσιπά η ΕΟΕ ενημέρωσε τους δύο αθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο και τη λέξη Hellas επάνω στα ρούχα τους.

Χρειάστηκε να ξεσπάσει σάλος για το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη που εκπροσωπούν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο στο αγώνισμα του τένις δεν είχαν εθνόσημα ή διακριτικά σήματα της Ελλάδας πάνω στα μπλουζάκια τους,  μέχρι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να τους ενημερώσει τελικά ότι πρέπει να τοποθετήσουν το εθνόσημο πάνω στα ρούχα τους, όπως και τη λέξη Hellas.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Gazzetta, στους αγώνες τένις των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αθλητές δεν έχουν υποχρέωση να φορέσουν κάτι συγκεκριμένο. Πρόκειται για παραχώρηση της ΔΟΕ στους επαγγελματίες τενίστες προκειμένου να τους αφήσει ελεύθερο το πεδίο να φορούν τα ρούχα των χορηγών τους και να τους προσελκύσει έτσι στο Ολυμπιακό τουρνουά.

Σχετικά με την ελληνική ομάδα, η ΕΟΕ είναι αρμόδια για την επίσημη ενδυμασία της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό, στις προπονήσεις και στις μετακινήσεις αλλά όχι στην αγωνιστική εμφάνιση. Εκεί υπεύθυνη είναι η αθλητική ομοσπονδία του κάθε αθλήματος που εκπροσωπείται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ελληνική Ομοσπονδία τένις δεν ενημέρωσε ποτέ την Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά να ζητήσουν από τους χορηγούς τους, να ετοιμάσουν μπλουζάκια με το εθνόσημο ή με την αναγραφή Hellas στο πίσω μέρος και έτσι οι δύο αθλητές κατέβηκαν στους αγώνες μόνο με τα ρούχα των χορηγών τους.

Μετά, όμως, τον πρώτο αγώνα του Τσιτσιπά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η ΕΟΕ ενημέρωσε τους δύο αθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο και τη λέξη Hellas επάνω στα ρούχα τους.

Και οι δύο, το αποδέχτηκαν αμέσως και ξεκίνησε αγώνας δρόμου με τους χορηγούς τους προκειμένου να δημιουργηθούν έγκαιρα, ρούχα που θα έχουν και το εθνόσημο και τη λέξη Ελλάδα, ώστε να τα φορέσουν στα επόμενα παιχνίδια στο Τόκιο, οι εκπρόσωποι του ελληνικού τένις.

Το τι θα βάλουν οι τενίστες είναι και θέμα συμφωνίας του κάθε αθλητή με τον χορηγό. Ο Τζόκοβιτς για παράδειγμα που είναι νούμερο 1 στον κόσμο, επέλεξε να φορέσει τη χορηγό εταιρεία της Σερβίας με το εθνόσημο, ενώ αντιθέτως ο Ζβέρεφ φόρεσε μόνο τα ρούχα του χορηγού του και όχι της Γερμανίας. Πηγή: www.rosa.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου