Amfipoli News: Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο φιστικιού

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο φιστικιού



  Υλικά 

  • Πιπεριές Φλωρίνης
  • Ανθότυρος φιστικιού – ποσότητα κατ’ εκτίμηση
  • Ελαιόλαδο
  • Φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)
  • Φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού

Εκτέλεση

  • Με ένα πανάκι καθαρίζω τις πιπεριές και τις βάζω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 250 και τις ψήνω 8 περίπου λεπτά από τη μία πλευρά και άλλα 6 από την άλλη. Ανάλογα πάντα με το φούρνο.

  • Όσο ψήνονται οι πιπεριές, βάζω το ανθότυρο φιστικιού σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, περίπου μια γεμάτη κ.σ. και φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού. Ανακατεύω προσεχτικά και καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα των υλικών.

  • Βγάζω τις πιπεριές από το φούρνο, τις βάζω αμέσως σε πολύ κρύο νερό και πολύ εύκολα μετά αφαιρώ τη φλούδα τους και τους σπόρους τους. Τις κόβω κατά μήκος.

 

 

  • Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζω μια μικρή ποσότητα από το ανθότυρο στην κάτω φαρδιά πλευρά της πιπεριάς.

  • Ρολάρω προσεχτικά την πιπεριά. Τα ρολάκια λόγω της υγρασίας που έχουν στέκονται άνετα χωρίς να ανοίξουν. Φτιάχνω όλα τα ρολάκια, τα τοποθετώ σε πιατέλα, τα ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο,  πασπαλίζω με τριμμένο φιστίκι και τα σερβίρω. Απολαυστικά και ιδιαίτερα.

Καλή σας απόλαυση

foodcollection.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου