Amfipoli News: Φωτογραφία αποκαλύπτει τα πρωτότυπα φωτεινά χρώματα του Στρατού από Τερακότα στην Κίνα

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Φωτογραφία αποκαλύπτει τα πρωτότυπα φωτεινά χρώματα του Στρατού από Τερακότα στην Κίνα



  Αυτή είναι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1974 όταν η πρώτη εκτεταμένη συλλογή πολεμιστών τερακότας ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Xi'an της Κίνας.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο για τη φωτογραφία είναι ότι αποκαλύπτει τα πρωτότυπα φωτεινά χρώματα που είχαν ζωγραφιστεί από εξειδικευμένους τεχνίτες σε αυτούς τους πολεμιστές από πυλό περισσότερο από 2.000 χρόνια πριν.

Δυστυχώς, όταν εκτέθηκαν στον αέρα και στο φως του ήλιου κατά τη διάρκεια της ανασκαφής, τα χρώματα άρχισαν να ξεθωριάζουν και εξαφανίστηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Αυτοί οι πολεμιστές τερακότας τέθηκαν σε ισχύ για να φυλάξουν τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της ενωμένης Κίνας. Μέχρι σήμερα, ο τάφος δεν έχει ακόμη ανοίξει.

Σύμφωνα με τους αρχαίους ιστορικούς, ο τάφος περιέχει ένα ολόκληρο βασίλειο και ένα παλάτι στο οποίο οι οροφές είναι διακοσμημένες με μαργαριτάρια για να μιμούνται τον νυχτερινό ουρανό. Ο τάφος λέγεται επίσης ότι περιέχει εξαιρετικά σπάνια αντικείμενα και έχει παγιδευτεί με σταυρωτά τόξα για να σκοτώσουν όποιον προσπαθήσει να εισέλθει.

Για να διατηρηθεί το μυστικό του τάφου, οι εργάτες που τον κατασκεύασαν τάφηκαν μαζί με τον αυτοκράτορα.

Ο ιστορικός της δυναστείας Χαν, Sima Qian, ανέφερε επίσης ότι μέσα στον τάφο, χρησιμοποιήθηκε υδράργυρος για τη διαμόρφωση των ποταμών, του κίτρινου ποταμού και του ποταμού Yangtze, και των θαλασσών με τέτοιο τρόπο ώστε να ρέει.

Σύγχρονες δοκιμές έχουν δείξει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα υδραργύρου στο γύρω έδαφος. Αρκετά ενδιαφέρον είναι ότι ο αυτοκράτορας φέρεται να πέθανε από την κατάποση χαπιών υδραργύρου, τα οποία τότε θεωρούνταν ως ελιξήριο της αθανασίας.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου