Χρειαζόμαστε 10 κιλά ντομάτα τύπου πομοντόρο, την οποία τη βάζουμε σε λίγο βραστό νερό για ένα λεπτό και αμέσως το παγωμένο για να την ξεφλουδίσουμε.
Στη συνέχεια την κόβουμε την τρίβουμε ή τη βάζουμε στο μούλτι και τη βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα την βάζουμε να βράσει και μόλις βγάλει λίγους αφρούς τους βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα.
Στη διάρκεια του βρασίματος ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας κόφτες αλάτι μία κουταλιά της σούπας κόφτη ζάχαρη και μισό κρασοπότηρο λάδι
Βράζουμε περίπου για μισή ώρα με τρία τέταρτα να φύγει το περισσότερο νερό και τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα που τα έχουμε βάλει για ένα τέταρτο στους 50 βαθμούς στο φούρνο ζεστά και τα δύο.
Γεμίζουμε τα βάζα και πάνω βάζουμε λίγο λάδι για να διατηρηθεί. Κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα μόλις κρυώσουν τα βάζα μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε σκιερό μέρος
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου