Amfipoli News: Μαρμελάδα ντομάτας (πικάντικη)

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Μαρμελάδα ντομάτας (πικάντικη)



Είναι μια μαρμελάδα πολύ εύκολη που μπορεί να συνοδέψει αλμυρές παρασκευές και μεζέδες ακόμα κ σαν ντιπ,σε συνδυασμό με τυριά όπως το κατίκι,η φέτα,η γραβιέρα αλλά και σαν ντιπάκι με μπουρεκάκια.  

Η αναλογία είναι απλή 1/1 οπότε μπορεί να διπλασιαστεί ή υποδιπλασιαστεί εύκολα.

Υλικά

1 κιλό Ντομάτα κονκασέ

1 κιλό Ζάχαρη

1 κ.γλ. Μπούκοβο

Μερικές σταγόνες ταμπάσκο

1 κ.γλ. Αλάτι

1 μικρό κρασοπότηρο μηλόξυδο 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις ντομάτες κ μετά τη ζάχαρη (για να μη μας πιάσει η ζάχαρη στον πάτο βάζουμε πρώτα την ντομάτα).

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά κ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κ αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό σχεδόν ή ποσότητα.

Αυτό θα πάρει περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμη βγάζουμε από τη φωτιά κ την μπλεντάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. 

Εάν θέλετε μπορείτε όπως είναι ζεστή να την βάλετε σε βαζάκια και να την αποθηκεύσετε.


Afrodite Petraki

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου