Είναι μια μαρμελάδα πολύ εύκολη που μπορεί να συνοδέψει αλμυρές παρασκευές και μεζέδες ακόμα κ σαν ντιπ,σε συνδυασμό με τυριά όπως το κατίκι,η φέτα,η γραβιέρα αλλά και σαν ντιπάκι με μπουρεκάκια.
Η αναλογία είναι απλή 1/1 οπότε μπορεί να διπλασιαστεί ή υποδιπλασιαστεί εύκολα.
Υλικά
1 κιλό Ντομάτα κονκασέ
1 κιλό Ζάχαρη
1 κ.γλ. Μπούκοβο
Μερικές σταγόνες ταμπάσκο
1 κ.γλ. Αλάτι
1 μικρό κρασοπότηρο μηλόξυδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις ντομάτες κ μετά τη ζάχαρη (για να μη μας πιάσει η ζάχαρη στον πάτο βάζουμε πρώτα την ντομάτα).
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά κ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κ αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό σχεδόν ή ποσότητα.
Αυτό θα πάρει περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμη βγάζουμε από τη φωτιά κ την μπλεντάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Εάν θέλετε μπορείτε όπως είναι ζεστή να την βάλετε σε βαζάκια και να την αποθηκεύσετε.
Afrodite Petraki
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου