ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε στο ταψι 30χ28 μια σειρα φρυγανιες!
Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη για 5 λεπτα!
Αφήνουμε το σιρόπι σε θερμοκρασία δωματίου 5 λεπτά και σιροπιάζουμε τις φρυγανιές μια μια εναλλάξ!
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 2 λιτρα.γαλα με 10 κουταλιες της.σουπας ζαχαρη να.ζεσταθει!
Ριχνουμε 8 κουταλιες της σουπας πολυ γεματες κορν φλαουρ και 4 κουταλιες της σουπας πολυ γεματες αλευρι, ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 βανιλιες και 2 κουταλιες βουτυρο!
Την ανακατευουμε και την ρίχνουμε σιγά σιγα πάνω στις φρυγανιές!
ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βάζουμε σε βαθυ τηγανι 2 κουπες τσαγιου ζαχαρη και αφηνουμε να παρει ωραιο χρωμα, μονο κουνωντας το τηγανι οχι ανακατεμα!Προσθετουμε 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο ανακατευουμε να λιωσει!
Τέλος ρίχνουμε 2 μικρά κουτάκια κρέμα γάλακτος πλήρες!Ανακατευουμε να γίνει λεία!
Αφού εχει κρυώσει η κρέμα βάζουμε πάνω και την καραμέλα!
Και στην συνέχεια στο ψυγείο!
Tzeni Tsanaktsidou - ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου