Amfipoli News: Κύκλωπας: Η οικογένεια από τον Έβρο που βγάζει το πιο πολυβραβευμένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Κύκλωπας: Η οικογένεια από τον Έβρο που βγάζει το πιο πολυβραβευμένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα

 


Το Ελαιόλαδο του ελαιοτριβείου Κύκλωπας στην Μάκρη Έβρου είναι το πιο πολυβραβευμένο χρυσαφένιο Ελαιόλαδο σε ολόκληρη την Ελλάδα, ξεπέρασε με το πρόσφατο αστεράκι ανώτερης ποιότητας-Great taste,-τον αστρονομικό αριθμό 100 βραβείων!

Οι διακρίσεις αυτές -αστεράκι Great taste- είναι κάτι σαν τα Βραβεία ΟΣΚΑΡ, αλλά για τις γεύσεις και διεξάγεται Λονδίνο. Το Ελαιόλαδο Κύκλωπας ξεχώρισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανάμεσα από πολλά προϊόντα από πολλές χώρες του πλανήτη!

Με αυτές τις προδιαγραφές πλέον το Ελαιόλαδο Κύκλωπας βρίσκεται στην παγκόσμια λίστα στο νούμερο 33, βάζοντας στον παγκόσμιο ελαιοκομικό χάρτη τον Έβρο, πέρα από την Καλαμάτα και την Κρήτη, απογειώνοντας το Ελληνικό Ελαιόλαδο σε υψηλές ποιοτικές θέσεις. Όπως είναι φυσικό, αυτό ευνοεί και συμπαρασύρει και τα άλλα Ελληνικά προϊόντα, ενώ γίνεται γνωστό και το όνομα της Θράκης!


Το Ελαιοτριβείο Κύκλωπας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση τριών γενεών η οποία μετά από συνεχή ενημέρωση τεχνογνωσία και εξέλιξη κατάφερε να κατακτήσει σε διακεκριμένους διεθνείς διαγωνισμούς 100 βραβεία για την εξαιρετική γεύση και την άριστη ποιότητα των προϊόντων της.

Η οικογένεια Κελίδη καλλιεργεί 12.000 ελαιόδενδρα και παράγουν το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο τους και το τυποποιούν στο συσκευαστήριο τους.

Η άμεση ελαιοποίηση των ελιών που συλλέγονται με δονητικό μηχάνημα, χωρίς να υπάρχει καν επαφή με το χέρι. Εφαρμόζοντας την ψυχρή έκθλιψη, μία μέθοδος που επιτρέπει με …ηρεμία και ήπια …πίεση, χωρίς υψηλές θερμοκρασίες στην ελιά να δώσει το λάδι της, συγκρατώντας παράλληλα όλα τα καλά αρώματα, είναι δύο από τα …μυστικά της επιτυχίας, της ασύγκριτης γεύσης και του αρώματος που αιχμαλωτίζουν τον ουρανίσκο κάθε απαιτητικού γευσιγνώστη, για το έξτρα παρθένο ελαιολάδο του Κύκλωπα.

Ελέγχοντας πλήρως όλα τα στάδια παραγωγής και προσέχοντας και την τελευταία λεπτομέρεια έχουν καταφέρει να κάνουν γνωστή μία περιοχή και να την βάλουν στο παγκόσμιο ελαιοκομικό χάρτη. Τα τελευταία δέκα χρόνια το ελαιοτριβείο Κύκλωπας έχει επιδοθεί σε ένα πρωταθλητισμό ποιότητας.

Στις τελευταίες παγκόσμιες λίστες από την evoowr (Extra Virgin Olive Oil World Ranking ) που βγήκαν τέλος του 2018 ανάμεσα σε 9522 δείγματα ελαιολάδου για το 2018 το αγουρέλαιο Κύκλωπας είναι στο νούμερο 33 της παγκόσμιας κατάταξης και στο νούμερο 1 για την Ελλάδα ! Πρώτη φορά ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κατακτά τόσο υψηλή θέση ανάμεσα σε τόσα δείγματα!

Τα προϊόντα τους διατίθενται σε όλη την Ελλάδα και εξάγονται σε 17 χώρες ανά τον κόσμο, σε Ευρώπη και Αμερική κάνοντας μια οικογένεια να καταφέρει να κατακτήσει την αναγνωσιμότητα και την επιβεβαίωση που της αξίζει στον παγκόσμιο ελαιοκομικό χάρτη!

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η εκπρόσωπος της νέας Γενιάς Κελίδη η Βάλλια Κελίδου, η οποία έχει σπουδάσει Γεωπόνος, αλλά έτσι κι αλλιώς έχει μεγαλώσει μέσα το ελαιοτριβείο και στα ελαιόδεντρα, οπότε μεγιστοποίησε τις γνώσεις της και με γνώμονα την παλιά αγάπη, την συσσωρευμένη εμπειρία και το πτυχία της Γεωπονικής Σχολής, επενδύει χρόνο και καινοτομία στο Ελαιοτριβείο Κύκλπωπας!

Τα ελαιόδεντρα έχουν πάρει αύξουσα πορεία και φυτεύονται νέα δέντρα, όπου αυτό μπορεί να γίνει εφικτό! Διαπρέπουν τα αρωματικά ελαιόλαδα με σκόρδο, εσπεριδοειδή και αρωματικά βότανα, συμπληρώνοντας μια ξεχωριστή παλέτα αρωματικών ελαιόλαδων, η οποία και αυτή μάλλον θα ενισχυθεί. Η επιχείρηση θέλει να επεκταθεί και στις βρώσιμες ελιές στην πάστα ελιάς, αλλά και σε μια νέα γραμμή προϊόντων καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο. Ήδη κάνει θραύση το βιολογικό λάδι σώματος!

Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια της Οικογενειακής επιχείρησης Κελίδη και δείχνει απλά το δρόμο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση… Καλλιεργώντας και δίνοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα αριστουργήματα της ευλογημένης Ελληνικής ΓΗΣ. Και αν τα συνδέσεις με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό…ιδού η εξίσωση της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα…που πολλοί την ψάχνουν…Την έχουν βρει όμως οι μικροεπιχειρηματίες και οι καλλιεργητές και μας καλούν στο πραγματικά φωτεινό δρόμο…

Εμείς που θα γυρίσουμε το κεφάλι; Ελπίζω στο πραγματικό ΦΩΣ της παραγωγής!

ertnews.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου