Amfipoli News: «Κι ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα»

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

«Κι ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα»



«Κι ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα»

13 Ιουλίου. Σαν σήμερα πριν έναν χρόνο εντοπίζεται από τη μητέρα του νεκρός ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος. Λιγότερο από έναν μήνα πριν, ο Βασίλης Μάγγος είχε χτυπηθεί βάναυσα από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης σε συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών στο Δήμο Βόλου. 

Όπως αποδεικνύει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα (βλ. https://www.youtube.com/watch?v=DqmtyZdtCJs ) και σύμφωνα με καταγγελίες μαρτύρων, συλλογικοτήτων και του πατέρα του, ο Βασίλης Μάγγος όχι μόνο χτυπήθηκε άγρια κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αλλά και μέσα στο περιπολικό που τον μετέφερε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Οι ξυλοδαρμοί και οι εξευτελισμοί εναντίον του συνεχίστηκαν και μέσα στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπου, όπως καταγγέλλει ο πατέρας του, τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει "δεν μπορώ να αναπνεύσω", ενώ κορυφώνοντας τις βιαιότητες, οι αστυνομικοί τον υπέβαλλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα, σταγόνα. Έπειτα από ώρες, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, τελικώς τον άφησαν ελεύθερο για να μην αναγκαστούν να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο καθώς, όντας με σπασμένα κόκκαλα, έχρηζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Ένα χρόνο μετά η μνήμη του παραμένει αδικαίωτη.
Τον Ιούνιο του 2021 ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπαιτίου, γράφοντας τα εξής:
«Ο γιος μας στοχοποιήθηκε, επειδή είχε αναπτύξει πολιτική δράση, χτυπήθηκε, βασανίστηκε, προπηλακίστηκε, λοιδορήθηκε, παρότι οι βασανιστές του γνώριζαν πολύ καλά ότι ανήκε σε ευάλωτη ομάδα. Αντιμετωπίστηκε ρατσιστικά. Υπέστη βαριές σωματικές και ψυχικές, για την υγεία και τη ζωή του, βλάβες, ακυρώθηκε η προσωπικότητά του, δεν άντεξε την άδικη ταπείνωση, οδηγήθηκε στον θάνατο. [...]
Από εδώ και πέρα όμως, οι βασανιστές ας γνωρίζουν πια ότι θα ξαναβρίσκουν απέναντί τους, τους βασανισμένους. Όχι σε σκοτεινά μπουντρούμια, αλλά σε αίθουσες φωτός και δικαίου. Και στο πλευρό κάθε θιγόμενου πολίτη θα συναντούν, στους δρόμους των δίκαιων αγώνων, κινήματα αλληλεγγύης, την απέχθεια των πολιτών και την οργή της κοινωνίας…»
"Να μην περάσει ο θάνατος": https://bit.ly/3hCzrjG
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου