Amfipoli News: Η ωρολογιακή βόμβα της Κίνας

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Η ωρολογιακή βόμβα της Κίνας

 


Η οικονομία της Κίνας δεν αφορά μόνο τη δημιουργία θέσεων εργασίας ή την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών – αφού από αυτήν εξαρτάται η επιβίωση του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος που, στην περίπτωση αποτυχίας, θα βιώσει μία μεγάλη υπαρξιακή κρίση. 

Στην ουσία πρόκειται για ένα αυταρχικό και μη «νομιμοποιημένο» καθεστώς που θα συνεχίσει να παραμένει στην εξουσία, μόνο εφόσον παρέχει θέσεις εργασίας και ένα αυξημένο βιοτικό επίπεδο στον κινεζικό πληθυσμό – κάτι που, εάν δεν συμβεί, θα προκληθούν κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις, σε μία κλίμακα πολύ μεγαλύτερη από τις διαμαρτυρίες της πλατείας Tiananmen του 1989. 

Εν προκειμένω, ο πρόεδρος της Κίνας θα μπορούσε να χάσει γρήγορα αυτό που οι Κινέζοι αποκαλούν «Η εντολή του Ουρανού» – ένας όρος που περιγράφει την άυλη καλή θέληση και την υποστήριξη των Πολιτών που χρειάζονταν οι αυτοκράτορες, για να κυβερνήσουν τη χώρα τα τελευταία 3.000 χρόνια. Εάν η «εντολή του Ουρανού» χαθεί, ο αυτοκράτορας ή ο πρόεδρος/γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος που είναι κάτι ανάλογο σήμερα, μπορεί να ανατραπεί πολύ γρήγορα – βυθίζοντας τη Κίνα στο χάος.

Συνεχίστε ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου