Υλικά
1/ 1/2 κιλό φλούδες καρπουζιού (καθαρισμένες)
1.800 γρ ζάχαρη
1 κ.σ γλυκόζη
Χυμό ενός λεμονιού
Ξινό σε σκόνη 2 κ.γ (κοφτά )
1 βανίλλια
2 φυλλαράκια αμπαρόριζας
Ασβεστόνερο με 2 κ.σ ασβέστη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τίς φλούδες και αφήνουμε επάνω ελάχιστο απ το κόκκινο μέρος του.
Κόβουμε σε λωρίδες η ότι σχέδιο μας αρέσει
Ζυγίζουμε
Διαλύουμε κι ανακατεύουμε τον ασβέστη σε λεκάνη με νερό
Περνάμε το ασβεστόνερο απο ψιλή σίτα και μεταφέρουμε σε άλλη λεκάνη.
Ρίχνουμε μέσα τις φλούδες μας, κανονίζουμε να σκεπάζονται με το ασβεστόνερο, αφήνουμε να σταθούν για 3 ώρες
Κατά διαστήματα ,κουνάμε τη λεκάνη , γιατί ο ασβέστης κάθεται
Αφού περάσει το τρίωρο αδειάζουμε και ξεπλένουμε πολλά νερά κάτω απο τη βρύση
Να μην εχουν ίχνη απο ασβέστη
Στραγγίζουμε και βάζουμε στο ξινό
Νερό και διαλυμένο το ξινό και κανονίζουμε να σκεπάζονται οι φλούδες.
Αφήνουμε 1 ώρα
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά
Βάζουμε σε μεγάλη πλατιά κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό ,τις φλούδες και τη ζάχαρη
Βράζουμε και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί
Βράζουμε έως δέσει το γλυκό σχεδόν
Σβήνουμε κι αφήνουμε ένα βράδυ
Την επόμενη ,που θα χει βγάλει τα υγρά του ξαναβράζουμε έως δέσει το γλυκό
Προς το τέλος ρίχνουμε τη γλυκόζη το χυμό λεμονιού τη βανίλλια και την αμπαρόριζα
Απο άρωμα είναι στην κρίση του καθενός τι θέλει
Ταιριάζουν η βανίλλια, αμπαρόριζα ,ξυλοκάρφια γαρίφαλο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Βάνα Ντελή – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου