Amfipoli News: EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!



  Περίπου 2.112 άτομα βρέθηκαν θετικά στον εργαστηριακής προέλευσης ιό που εξολοθρεύει την ανθρωπότητα τη Δευτέρα

χώρα που εμπιστεύθηκε πρώτη απ΄όλες το εμβόλιο της Pfizer με αποτέλεσμα ο πρώην πρωθυπουργός Νετανιάχου ευρισκόμενος κάτω από πίεση για ανύπαρκτα σκάνδαλα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των Ελλήνων πολιτικών της μεταπολίτευσης να εμβολιάσει τον πληθυσμό χωρίς να προηγηθεί η ψύχραιμη εκτίμηση όλων των δεδομένων βλέπει το εφιάλτη του κοροναιού να επιστρέφει.

By Team

Κι αυτό είναι κάτι που δεν κρύβεται. Όπως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να υπάρξει συγκάλυψη της προέλευσης αυτού που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα εάν υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ τις οποίες θα μπορούσε να προκαλέσει η επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του Προέδρου Biden.

Στο Ισραήλ λοιπόν περίπου 2.112 άτομα βρέθηκαν θετικά στον εργαστηριακής προέλευσης ιό που εξολοθρεύει την ανθρωπότητα τη Δευτέρα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας την Τρίτη το πρωί, σημειώνοντας τον υψηλότερο αριθμό από τον Μάρτιο.
Η Δευτέρα σημείωσε επίσης το τετράμηνο ρεκόρ των δοκιμών που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία εντός 24 ωρών με περίπου 95.000 δοκιμές. Το θετικό ποσοστό ήταν 2,3%, σημειώνοντας επίσης αύξηση από τις προηγούμενες ημέρες. Την προηγούμενη ημέρα, καταγράφηκαν περίπου 1.400 περιπτώσεις, αλλά ο αριθμός των δοκιμών ήταν σημαντικά χαμηλότερος (περίπου 72.000).

Επιπλέον, ο αριθμός των σοβαρών ασθενών αυξήθηκε σε 138, σε σύγκριση με 124 την προηγούμενη ημέρα και 97 την προηγούμενη ημέρα. Ο αριθμός υπερδιπλασιάστηκε σε μια εβδομάδα.
Το ποσοστό αναπαραγωγής, ή το R – που μετρά τον αριθμό των ατόμων που μολύνει κάθε φορέας ιού κατά μέσο όρο – συνέχισε να είναι πάνω από 1, δείχνοντας ότι η επιδημία εξακολουθεί να επεκτείνεται (ένα R χαμηλότερο από 1 θα έδειχνε ότι η ασθένεια υποχωρεί). Την Τρίτη έφτασε στα 1,33.

Από τα άτομα που εντοπίστηκαν θετικά τις τελευταίες 24 ώρες, περίπου 203 έφτασαν στο Ισραήλ μέσω του αεροδρομίου Ben-Gurion τις τελευταίες 10 ημέρες.
«Βλέπουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μόλυνσης λόγω της παραλλαγής του Delta», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz κατά την επίσκεψή του στο θάλαμο κορώνας στο Ιατρικό Κέντρο Rabin-Campus Beilinson στην Petah Tikva, σύμφωνα με την εβραϊκή ιστοσελίδα Ynet. «Λάβαμε μέτρα και μέρος αυτών είναι η προετοιμασία νοσοκομείων στο Ισραήλ για τη θεραπεία ασθενών με κρίσιμη ασθένεια που νοσηλεύονται ως συνέπεια της μόλυνσης με τον κοροναϊό».
Πάνω από τα μισά από τα τρέχοντα περιστατικά και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
Ενώ  η αύξηση της σοβαρής νοσηρότητας ήταν περιορισμένη σε σύγκριση με τη γενική νοσηρότητα – στις αρχές Ιουνίου υπήρχαν περίπου 20 σοβαροί ασθενείς με λιγότερες από 200 ενεργές περιπτώσεις στη χώρα, τώρα υπάρχουν 138 από αυτούς με πάνω από 13.000 ενεργές περιπτώσεις – αξιωματούχοι υγείας και εμπειρογνώμονες ανησυχούν ότι η προστασία που χορηγήθηκε στους πιο ευάλωτους πολίτες που εμβολιάστηκαν πρώτα εξασθενεί.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ilia Kotliar (@ikloit)

Η συντριπτική πλειονότητα των εμβολιασμένων ατόμων σε σοβαρές καταστάσεις είναι ηλικιωμένοι.

(Γι΄αυτό τους είχαμε εμβολιάσει-για να τους προφυλάξουμε!)
Ο Horowitz είπε ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να κάνει 3η δόση εάν ληφθεί τέτοια απόφαση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι από τους εμπειρογνώμονες που συμβουλεύουν το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζουν την απόφαση κατ ‘αρχήν, παρόλο που η συζήτηση ήταν πολύ έντονη, καθώς μια τρίτη βολή δεν έχει λάβει την έγκριση της αμερικανικής FDA ή άλλων σημαντικών υγειονομικών αρχών.

Ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι να αποφεύγει τις κλειδαριές και  να επικεντρώνεται στη διασφάλιση ότι οι άνθρωποι φορούν μάσκες, μένουν σε καραντίνα όταν απαιτείται και εμβολιάζονται.

Την ίδια στιγμή τα ΜΜΕ της χώρας κάνουν σφοδρή κριτική για τη διαχείριση της κατάστασης στον υπόλοιπο πληθυσμό.

-Το Ισραήλ βρίσκεται και πάλι στα σχοινιά, στο καναβάτσο, γράφει το Ynetnews.

Η αποτυχία κατανόησης της αιτίας και του αποτελέσματος στην καταπολέμηση του COVID είναι ένα σύμπτωμα που μοιράζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την φάρσα: η κυβέρνηση ανακοινώνει την αξιέπαινη πολιτική του να ζει μαζί με τον κοραναϊό, αλλά μετά αποτυγχάνει να λάβει τα πιο βασικά μέτρα για να μας προστατεύσει

Ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ αντιμετωπίζει τη συνεχιζόμενη αύξηση των μολύνσεων από κοροναϊούς αποτελεί απόδειξη της εγγενούς δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι την πραγματικότητα.

Το συμπέρασμα που πρέπει να καταλήξουμε από την εξέταση των γεγονότων των τελευταίων εβδομάδων είναι ότι οι Ισραηλινοί ενήλικες – όπως τα παιδιά τους – δεν έχουν μάθει τίποτα τον περασμένο χρόνο ενάμιση χρόνο, καθώς πολεμήσαμε τον ιό.

Η αδιανόητη αποτυχία κατανόησης της σχέσης αιτίας-αποτελέσματος στην καταπολέμηση της πανδημίας είναι ένα σύμπτωμα που μοιράζονται όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την φάρσα: η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοινώνει την αξιέπαινη πολιτική του να ζει παράλληλα με τον ιό, αλλά δεν παίρνει το πιο βασικά απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της ζωής και των οικονομικών μας δραστηριοτήτων, παρά τον κίνδυνο μόλυνσης.

Καθώς ο αριθμός των ασθενών συνεχίζει να αυξάνεται, ολόκληρες μέρες περνούν χωρίς κυβερνητική δράση και τα μέτρα που εφαρμόζονται έρχονται αργά και είναι λίγα.

Το κοινό, οι πολίτες μερικοί από τους οποίους δεν έχουν ακόμη συνέλθει μετά από περισσότερο από ένα έτος κλειδώματος, λαχταρούν για μια αίσθηση κανονικότητας. Θέλουν να εργάζονται, να χαλαρώνουν, να συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, όμως, συνεχίζουν να αγνοούν τα απλούστερα μέτρα δημόσιας ασφάλειας, τα οποία θα μας επέτρεπαν να διατηρήσουμε όλα τα προηγούμενα επιτεύγματά μας με ελάχιστο προσωπικό κόστος.

Αυτό πηγάζει από την παραληρητική πεποίθηση των ανθρώπων ότι εξαπατούν το σύστημα, χωρίς να γνωρίζουν ότι οι ίδιοι είναι οι πρώτοι που πληρώνουν ένα βαρύ τίμημα ως αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής παραίτησης της ευθύνης του πολίτη.

Η υπουργός Παιδείας Yifat Shasha-Biton (photo κάτω) είναι ένας από αυτούς που δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει με αυτήν την πραγματικότητα.

Το λεπτό, αμελές περίγραμμα που δημοσίευσε το υπουργείο της την Κυριακή σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων την 1η Σεπτεμβρίου όχι μόνο θα αποτύχει να προστατεύσει από τον ιό, αλλά θα οδηγήσει σε χιλιάδες άρρωστα παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο μακροπρόθεσμων επιπτώσεων από τη μόλυνση – μια μαύρη κηλίδα στο μελλοντικό πολιτικό της βιογραφικό και στη συνείδησή της.

Αντί να οικοδομήσει ένα λογικό και συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα διασφαλίσει την ασφάλεια των νέων του Ισραήλ, η υπουργός προτιμά να αποφεύγει τις γωνίες, εισάγοντας ένα περίγραμμα που ταιριάζει με τη δική του κοσμοθεωρία.
Η ιδέα ότι η επόμενη σχολική χρονιά θα ανοίξει ως συνήθως είναι στην πραγματικότητα παραληρητική.

Το σχέδιο μείωσης της καραντίνας για δασκάλους και μαθητές σε μόλις δύο ημέρες, παρά το γεγονός ότι η περίοδος επώασης για τον ιό μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες, είναι εντελώς φαντασιακό.

Εν τω μεταξύ, το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο Ben-Gurion παραμένει παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης να κλείσει τις τρύπες. Εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί εκτοξεύονται στο εξωτερικό και επιστρέφουν ως κρούσματα.
Χωρίς υπεύθυνο ενήλικα να αναλάβει τον έλεγχο αυτού του χάους, ο ιός έχει κερδίσει. Ο αριθμός των ημερήσιων περιπτώσεων συνεχίζει να αυξάνεται, με τις σοβαρές περιπτώσεις να διπλασιάζονται κάθε δύο εβδομάδες.
Η νοσηρότητα που μέχρι πρόσφατα παρατηρήθηκε μόνο στο κέντρο του Ισραήλ, έχει πλέον εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά της χώρας. Με αυτόν τον ρυθμό, απέχουμε μερικές εβδομάδες από χιλιάδες νέες περιπτώσεις και εκατοντάδες σοβαρούς ασθενείς κάθε μέρα.
Δεν είναι μια προβολή αλλά η κρύα σκληρή αλήθεια. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Τα ιδρύματα υγείας της χώρας δείχνουν ήδη την πίεση από την αύξηση της νοσηρότητας. Τα ταμεία υγείας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες δοκιμές – τα αποτελέσματα καθυστερούν και οι συσκευές εντοπισμού και παρακολούθησης του IDF επίσης δεν ανταποκρίνονται.
Έτσι δεν κερδίζετε μια πανδημία. Αυτή είναι σχεδόν μια έντιμη ήττα.

Αντί να προβλέψουμε την αύξηση της υπόθεσης και να αποδεχτούμε σχετικά ελαφρούς περιορισμούς που θα μπορούσαν να μας προστατεύσουν ή τουλάχιστον να μειώσουν το βάρος μέχρι να καταλάβουμε καλύτερα πού βρισκόμαστε και πού κατευθυνόμαστε, το ισραηλινό κοινό και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι τους επέλεξαν να εστιάσουν σε άλλα θέματα όπως την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Βεβαίως, αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα που απαιτεί επιστημονικές απαντήσεις, εάν μόνο για πρακτικούς λόγους: εάν η ανοσία του εμβολίου μας εξασθενίσει, μια τρίτη δόση θα βοηθήσει αμέσως στην επίλυση του προβλήματος. Εάν το εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta, μια τρίτη δόση δεν θα έχει καμία χρησιμότητα.

Σε αυτό το σημείο μπορεί να ειπωθεί με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι οι πιθανότητες να γίνουν σοβαρά άρρωστοι εμβολιασμένοι είναι σημαντικά χαμηλότερες από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί, επομένως το εμβόλιο συνιστάται ιδιαίτερα σε οποιονδήποτε εξακολουθεί να είναι διστακτικός.

Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό που είναι υπό τον έλεγχό μας, και όχι σε αυτό που δεν είναι. Πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των εμβολιασμένων, να απαιτήσουμε απομόνωση για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν εμβολιαστεί, να αποκαταστήσουμε το Πράσινο Πέρασμα για κάθε τύπο δημόσιας συγκέντρωσης μικρών και μεγάλων και να προετοιμαστούμε επειγόντως για την αναμενόμενη επιβάρυνση για το σύστημα υγείας που θα έρθει πιο γρήγορα από ό, τι νομίζουμε.

kourdistoportocali.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου