ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγα,250 γρ ζαχαρη,350 γρ αλευρι,1 μπεικιν παουντερ,1 βανιλια
Χτυπαμε τα ασπραδια και ριχνουμε σιγα σιγα την ζαχαρη να φουσκωσει
Ριχνουμε ενα ενα τους κροκους-βανιλια
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ανακατευουμε με μαριζ
Ετοιμαζουμε το ταψι μας η πυρεξ μας (30ν) το βουτυρωνουμε καλα βαζουμε το μιγμα μεσα και το ψηνουμε στους 180β προθερμασμενο για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει
Σε ενα μπολ βαζουμε 1 λιτρο γαλα φρεσκο,1 ζαχαρουχο γαλα,250 γρ κρεμα γαλακτος και τα ανακατευουμε καλα!Τρυπαμε απαλα παντου το παντεσπανι και ριχνουμε το μιγμα σιγα σιγα
Το βαζουμε στο ψυγειο για ωρες
ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βαζουμε στην κατσαρολα 230 γ ζαχαρη με 80 ml νερο και στο χαμηλο αφηνουμε να παρει χρωμα
Ριχνουμε 110 γρ βουτυρο και μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα
Την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 150 γρ κρεμα.γαλακτος.ανακατευουμε και τιν βαζουμε παλι στην φωτια στο χαμηλο να δεσει
Βγαζουμε το κρυο γλυκο και αφου εχουμε αφησει την καραμελα λιγο σε θερμοκρασια δωματιου την ριχνουμε πανω
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου