Amfipoli News: Καθημερινή: Ιδού, γιατί μας έκαψαν!

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Καθημερινή: Ιδού, γιατί μας έκαψαν!

 


Στην ανάλυσή μας για το «Ποιοι και γιατί καίνε τη χώρα», εξηγήσαμε πλήρως τεκμηριωμένα, ποιο είναι το διακομματικό σχέδιο πίσω από την στοχευμένη καταστροφή της Ελλάδας. 

Σε σημερινό της άρθρο η «Καθημερινή», το οποίο υπογράφει ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, με τίτλο «Τα γεωπολιτικά μυστικά της κλιματικής κρίσης», μας επιβεβαιώνει απόλυτα.

Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα:

«Σύμφωνα με τη World Bank (2018), τα επόμενα χρόνια, λόγω κλιματικής αλλαγής, οι κλιματικοί μετανάστες από τη Λατινική Αμερική, τη ΝΑ Ασία και την Υποσαχάρια Αφρική (περιοχή Σαχέλ) θα ξεπεράσουν τα 140 εκατομμύρια. Οι συνέπειες για Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία είναι προφανείς. Την ίδια στιγμή, καμία από τις ανεπτυγμένες χώρες του G20 δεν είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις της σε σχέση με τη Συμφωνία των Παρισίων. Οι πιο συνεπείς στις δεσμεύσεις είναι Γερμανία και Γαλλία (70%) και οι λιγότερο συνεπείς είναι Ρωσία και Σαουδική Αραβία (20%). Το σχετικό διάγραμμα του BloombergNEF (2021) είναι χαρακτηριστικό».

«Προκειμένου να διατηρηθεί η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω των 2° C εκτιμάται ότι στον τομέα της ενέργειας θα χρειαστούν επενδύσεις 78-130 τρισ. δολαρίων έως το 2050. Με άλλα λόγια, από το σημερινό 1,5 τρισ. δολάρια/χρόνο, να φθάσουμε σε υπερδιπλασιασμό, με μέσο όρο 3-4 τρισ./χρόνο!

Δεδομένης της παγκόσμιας κατεύθυνσης all green electricity σε όλους τους τομείς (ενέργεια, μεταφορές, κατασκευές κ.ά.), θα πρέπει οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων που απαιτούνται για το πρασίνισμα των ηλεκτρικών συστημάτων να τετραπλασιαστούν σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ που επιτεύχθηκε το 2020.


Ετσι, για τα επόμενα 10 χρόνια, πρέπει η παραγωγή πράσινου υδρογόνου να 100πλασιαστεί, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων να 20πλασιαστούν και οι επενδύσεις σε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια (παραγωγή και δίκτυα) να 4πλασιαστούν. Το αντίστοιχο διάγραμμα του ΙΕΑ είναι επίσης χαρακτηριστικό».

«Η εξάρτηση της Ευρώπης από εισαγωγές κρίσιμων πρώτων υλών γίνεται ακόμη πιο δυσεπίλυτη λόγω της υπερσυγκέντρωσης των πρώτων υλών σε συγκεκριμένες χώρες. Το 98% των εισαγωγών στην Ε.Ε. σπάνιων γαιών (π.χ. για offshore αιολικά) γίνεται από την Κίνα, το 98% εισαγωγών βορικού άλατος (χημική βιομηχανία) από την Τουρκία, το 78% εισαγωγών λιθίου (μπαταρίες) από τη Χιλή, το 71% της πλατίνας (ηλεκτρικός εξοπλισμός) από τη Νότια Αφρική, το 68% του κοβαλτίου (μπαταρίες) από το Κογκό (όπου μάλιστα υπάρχει και η τραγική έξαρση της εξοντωτικής και προφανώς παράνομης παιδικής εργασίας) και το 64% του βωξίτη (αλουμίνιο) από τη Γουινέα».

Τι μας λέει λοιπόν, ο κύριος Μανιάτης στην πολύ καλή του ανάλυση. Ότι πρέπει να γίνει «χώρος» στα κράτη – πύλες της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, για να υποδεχτούν τα επόμενα χρόνια 140 εκατομμύρια κλιματικούς μετανάστες. Δηλαδή, ό,τι ακριβώς είπαμε κι εμείς.

Επίσης, ότι η Ευρώπη, θα χρειαστεί να τετραπλασιάσει την παραγωγή ρεύματος, από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα και ο φθηνότερος και καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό, χώρες – προτεκτοράτα, όπως η Ελλάδα.

Γίνεται φανερό στο άρθρο του, ότι ουσιαστικά, το παιχνίδι της κλιματικής κρίσης, εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των Γερμανών και των Κινέζων παραγωγών αιολικών και φωτοβολταϊκών προϊόντων. Αυτό που αποκαλούμε πολιτικά, ιδεολογικά και γεωπολιτικά «Γερμανοκινεζισμός», είναι ο στρατός κατοχής που κατακαίει τη χώρα.

Ο Γιάννης Μανιάτης, πολύ έξυπνα, δείχνει με το δάχτυλο την Κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά όπως αναφέραμε στη δική μας ανάλυση, η πολιτική καταστροφής των αστικών προαστίων, ανάγεται στον σημερινό σκιώδη Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Εάν δεν καταστρέψουν τον ελληνικό τρόπο ζωής, σκέψης και τα πολιτισμικά θεμέλια της χώρας, δε θα τους είναι εύκολο να φέρουν εκατομμύρια «κλιματικούς» μετανάστες και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα περιβαλλοντολογικό και πολιτισμικό βόθρο.

Ελπίζουμε, ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο ελληνικός λαός να ανοίξει τα μάτια του, να συντρίψει τους εσωτερικούς του φόβους και να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της συμπαιγνίας, ανάμεσα στα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα, ώστε να σηκώσει το ανάστημά του και να αντισταθεί στην μεθοδευμένη καταστροφή της χώρας μας.

The Flag Report

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου