Amfipoli News: Προσοχή, κυκλοφορούν και πλαστά κέρματα των 2 ευρώ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Προσοχή, κυκλοφορούν και πλαστά κέρματα των 2 ευρώ

 


Συνελήφθησαν έξι άτομα που θα «ξέπλεναν» σχεδόν 4.000 ευρώ στην «China Town» της Θεσσαλονίκης

Σχεδόν 2.000 πλαστά νομίσματα των 2 ευρώ κατηγορούνται ότι σκόπευαν να ρίξουν στην αγορά μέσω των καταστημάτων που διατηρούν έξι Κινέζοι που συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τρία αδέλφια και τις συζύγους τους, ιδιοκτήτες πέντε εμπορικών καταστημάτων στην «China Town» της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της οδού Αισώπου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα παραχαραγμένα κέρματα ήταν υψηλής ποιότητας και δύσκολο ν’ αναγνωριστούν. Επίσης, κατασχέθηκαν 200.000 ευρώ σε μετρητά από τα καταστήματα των συλληφθέντων, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Πρωταγωνιστικός ρόλος αποδίδεται –με βάση τη δικογραφία– στον 38χρονο που συνελήφθη, ο οποίος φέρεται να προμηθεύτηκε από άτομο στην Αθήνα περισσότερα από 4.000 κάλπικα νομίσματα.

Διά του συνηγόρου τους οι κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας και κατοχή πλαστού νομίσματος ισχυρίζονται πως «παρήγγειλαν» τα κέρματα για να έχουν ψιλά για τις συναλλαγές τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι κάλπικα, παρά το γεγονός ότι τα πλήρωσαν στο μισό της ονομαστικής τους αξίας.

Υποστηρίζουν δε ότι οι επιχειρήσεις τους λειτουργούν νόμιμα, αν και δύο από τους συλληφθέντες κατηγορούνται και ότι απασχολούσαν παράνομα Πακιστανούς υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου