Amfipoli News: Οι κάτοικοι του Μονάχου και η τσιγκουνιά τους στα ψώνια

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Οι κάτοικοι του Μονάχου και η τσιγκουνιά τους στα ψώνια

 


Γιατί οι άνθρωποι που οδηγούν ένα πολυτελές όχημα δίνουν τόση προσοχή σε κάθε σεντ στα καταστήματα;

Η δυναμική των τιμών των τροφίμων στα σούπερ μάρκετ μπορεί να κάνει ακόμα και τον πιο έξυπνο αγοραστή να χάσει το μυαλό του. Νέα προϊόντα εισέρχονται συνεχώς στην αγορά με δελεαστικές προσφορές και υποσχέσεις. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τους κατοίκους του Μονάχου καθώς ψάχνουν.

Πώς υπολογίζουν ποιο προϊόν να αγοράσουν. Τα μάτια τους σαρώνουν προσεκτικά τις τιμές των τροφίμων, σαν αστρολόγοι που διαβάζουν τα αστέρια. Να πάρω το κουτί γάλακτος των 80 λεπτών ή να επενδύσω 90 λεπτά; Εξάλλου, υπάρχουν και άλλοι λογαριασμοί που πρέπει να πληρωθούν.

Στα σούπερ μάρκετ της Βαυαρίας, υπάρχει πλήθος καλοστημένων προϊόντων που προκαλούν την αδηφαγία. Συχνά βλέπει κανείς τους αγοραστές να γεμίζουν τα καροτσάκια τους στα σούπερ μάρκετ.

Τα κορυφαία προϊόντα, δηλαδή τα υποτιθέμενα ποιοτικότερα στην φθηνότερη τιμή, εξαφανίζονται γρήγορα, και τα Σάββατα σε ορισμένα καταστήματα μένουν απομεινάρια μόνο μιας εβδομάδας.

Ορισμένα προηγουμένως ακριβά προϊόντα πωλούνται με έκπτωση, με μια κόκκινη ετικέτα στο προϊόν που λέει ξεκάθαρα ότι εδώ κρύβεται μια ευκαιρία. Τα ευπαθή αγαθά προσφέρονται φθηνά λόγω της ημερομηνίας λήξης τους. Και έτσι το καλάθι με τα ψώνια γίνεται ένα καλάθι χωρίς πάτο.

Φαίνεται ότι ακόμη και πολλοί πλούσιοι άνθρωποι στη Βαυαρία προσπαθούν να κάνουν οικονομία σε κάθε ευκαιρία. Ειδικά όταν πρόκειται για φαγητό. Από πού προέρχεται η κουλτούρα της τσιγκουνιάς μεταξύ των κοινωνικά υπερχρεωμένων Βαυαρών;

Βλέπετε ανθρώπους στο Μόναχο να βγαίνουν από την Porsche τους για να κάνουν ουρά σε ένα συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων, επειδή είναι το φθηνότερο μέρος για να βάλουν βενζίνη.

Δεν τους πειράζει να οδηγήσουν μεγάλες αποστάσεις για να πληρώσουν πέντε λεπτά λιγότερο. Βλέπετε γυναίκες να βγαίνουν από τα SUV τους για να εξοικονομήσουν χρήματα ψωνίζοντας στο Lidl.

Άλλοι περιμένουν μέχρι να έρθουν οι εκπτώσεις στο τέλος του έτους για να αγοράσουν ρούχα, τσάντες και αρώματα επώνυμων σχεδιαστών σε έκπτωση.

Εφόσον ζείτε στη Βαυαρία, δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μαθήματα νοικοκυριού. Υποσυνείδητα εκπαιδεύεστε στο πού θα βρείτε τα φθηνότερα τρόφιμα και παπούτσια.

Πηγή: Olaleye Akintola | SZ

grland.info

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου