Amfipoli News: Σφολιατίνια με Γραβιέρα

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Σφολιατίνια με Γραβιέρα



  Υλικά

-2 φύλλα σφολιάτας
-300γρ γραβιέρα τριμμένη
-1 αυγό -λάδι για το άλειμμα των φύλλων
-πάπρικα γλυκιά -μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Παίρνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε κάθετα σε δώδεκα λωρίδες.

Λαδώνουμε τη κομμένη σφολιάτα και ρίχνουμε στο μισό μέρος τριμμένη γραβιέρα. Ρίχνουμε πάπρικα γλυκιά και πιπέρι. Διπλώνουμε μία μία τη λωρίδα σφολιάτας με τη γραβιέρα , πιέζουμε τις άκρες και στρίβουμε. Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Επαναλαμβάνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.

Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

Δες το βίντεο εδώ:

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου