Amfipoli News: Η Ζώνη της Σιωπής. Η έρημος που οι πυξίδες «τρελαίνονται», τα κινητά χάνουν το σήμα και τα ρολόγια αποσυντονίζονται

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Η Ζώνη της Σιωπής. Η έρημος που οι πυξίδες «τρελαίνονται», τα κινητά χάνουν το σήμα και τα ρολόγια αποσυντονίζονται



  Μία ερημική έκταση όπου τα ρολόγια σταματάνε, οι πυξίδες «τρελαίνονται» και τα κινητά παύουν να λειτουργούν. Η Ζώνη της Σιωπής θεωρείται ως ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη του Μεξικού. 

Οι αφηγήσεις και οι ιστορίες που περικλείουν την συγκεκριμένη περιοχή είναι αμέτρητοι. Η Ζώνη της Σιωπής βρίσκεται στα σύνορα τριών μεγάλων μεξικανικών επαρχιών: του Τσιουάουα, της Κοαουίλα και του Ντουράνγκο. Αν κοιτάξουμε στον χάρτη, θα διαπιστώσουμε ότι βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές. 

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πριν από εκατομμύρια χρόνια, η περιοχή σκεπαζόταν από θάλασσα. Βρισκόταν στον βυθό του ωκεανού της Τηθύος, όταν ακόμα οι ήπειροι δεν είχαν διαμορφωθεί όπως τις γνωρίζουμε σήμερα και η Ευρασία με την Βόρεια Αμερική σχεδόν άγγιζαν η μία την άλλη. Η μελέτη των απολιθωμάτων που έχουν εντοπιστεί στο υπέδαφος της Ζώνης μαρτυρά ότι η παραπάνω θεωρία είναι εξαιρετικά πιθανή. 

Ωστόσο, οι θρύλοι και οι μυστηριώδεις αφηγήσεις δεν προέρχονται από την μακραίωνη ιστορία της περιοχής, αλλά από την πτώση ενός πυραύλου… 

Εξωγήινοι και παραφυσικές εμπειρίες 

Στις 11 Ιουλίου του 1970, ένας δοκιμαστικός πύραυλος με την ονομασία Athena εκτοξεύτηκε από την στρατιωτική βάση στην Γιούτα των ΗΠΑ με τελικό προορισμό μία βάση στο νότιο Μεξικό. Περνώντας πάνω από την ερημική Ζώνη της Σιωπής, ωστόσο, ο έλεγχος χάθηκε απότομα και ο πύραυλος συνετρίβη στην μεξικανική έρημο. 

Ανάμεσα στο φορτίο που κουβαλούσε υπήρχε μικρή ποσότητα ραδιενεργού κοβαλτίου. Οι Αμερικανοί έστειλαν άμεσα μία ομάδα ειδικών για να μαζέψει τα συντρίμμια του πυραύλου, καθώς και τα ραδιενεργά υπολείμματα του κοβαλτίου που είχαν διασκορπιστεί. 

Το έργο τους ήταν δύσκολο. Τους πήρε τρεις εβδομάδες να εντοπίσουν όλα τα κομμάτια του πυραύλου και του φορτίου του, ενώ δούλευαν υπό καθεστώς πλήρους μυστικότητας. Οι μόνοι που αντιλήφθηκαν την παρουσία τους ήταν οι κάτοικοι των κοντινών χωριών. Φυσικά το θέαμα των Αμερικανών στρατιωτικών με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό δεν ήταν κάτι συνηθισμένο. Έτσι, σύντομα, άρχισαν να διαδίδονται κάθε λογής φήμες. 

Η Ζώνη της Σιωπής είναι μία ερημική έκταση στο βόρειο Μεξικό. Wikimedia Commons 

Ορισμένοι υποστήριζαν ότι οι Αμερικανοί κατάστρωναν κάποια μυστική αποστολή. Άλλοι ότι στην περιοχή προσγειώθηκαν εξωγήινοι, ενώ πολλοί έλεγαν ότι η Ζώνη της Σιωπής ήταν το νέο Τρίγωνο των Βερμούδων. Κάποιοι επιτήδειοι σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να επωφεληθούν από τις θεωρίες αυτές. Άρχισαν λοιπόν να τις διαδίδουν στα ΜΜΕ. Κατέθεταν ότι είδαν με τα μάτια τους τα UFO, ότι άκουγαν περίεργους ήχους και φυσικά ότι οι Αμερικανοί έκαναν μυστικές έρευνες. 

Ως απτή απόδειξη παρουσίαζαν το γεγονός ότι, εντός της ζώνης, τα ρολόγια αποσυντονίζονταν και οι δείκτες των πυξίδων περιστρέφονταν γρήγορα και δίχως λογική. Οι δημοσιογράφοι δεν χρειάζονταν κάτι παραπάνω. Κάλυψαν εκτενώς το θέμα με τηλεοπτικά αφιερώματα και ρεπορτάζ στον τύπο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το τουριστικό ενδιαφέρον για την άγνωστη επαρχία να εκτοξευθεί. 

Δημιουργήθηκαν καταλύματα και τουριστικά γραφεία που υπόσχονταν συναρπαστικές εξερευνήσεις και υπερφυσικές εμπειρίες. Οι ντόπιοι ανακάλυψαν μία νέου είδους επιχειρηματική δραστηριότητα, πολύ πιο προσοδοφόρα από την γεωργία και την κτηνοτροφία. Μέχρι σήμερα, οι διαφημιστικές καμπάνιες για διακοπές στην περιοχή βασίζονται στους θρύλους και τις απίστευτες αφηγήσεις. 

Ο σπανιότατος μωβ κάκτος που φυτρώνει στην περιοχή της Ζώνης της Σιωπής. Flickr 

Η πραγματικότητα 

Οι θεωρίες και οι θρύλοι δεν είναι πλήρως αβάσιμοι. Σε ορισμένα σημεία της Ζώνης της Σιωπής πράγματι παρατηρούνται ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες. Τα κινητά σπάνια έχουν σήμα και σε αρκετές περιπτώσεις οι πυξίδες μοιάζουν σαν να «τρελαίνονται». 

Έναν χρόνο πριν από την πτώση του πυραύλου, το 1969, σύμφωνα με καταγραφές και μαρτυρίες, είχε πέσει στην περιοχή ένας μετεωρίτης. Το γεγονός αυτό πυροδότησε τον ιονισμό της ατμόσφαιρας και πιθανότατα αποτέλεσε την αιτία του αποπροσανατολισμού και εν τέλει της πτώσης του Athena. 

Επιπλέον, η χλωρίδα και η πανίδα του ευρύτερου τοπίου είναι τόσο σπάνια που μοιάζει απόκοσμη. Η Ζώνη της Σιωπής φιλοξενεί μοναδικά ενδημικά είδη ερπετών, την σπάνια χελώνα της ερήμου, τον αρουραίο-καγκουρό (διποδόμυς), καθώς και τους εντυπωσιακούς μωβ κάκτους. Ο επισκέπτης σίγουρα δεν βγαίνει ζημιωμένος από την επίσκεψη. Απογοητεύεται όμως, αν μοναδική του επιδίωξη είναι η επαφή με εξωγήινα όντα. αρχική εικόνα: YouTube.

mixanitouxronou.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου