Amfipoli News: Αποδείξεις αρχαίας υψηλής τεχνολογίας στους Δελφούς (Βίντεο)

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Αποδείξεις αρχαίας υψηλής τεχνολογίας στους Δελφούς (Βίντεο)



Μια εξερεύνηση του αινιγματικού ιερού χώρου των Δελφών στην Ελλάδα.

Οι Δελφοί, που παλαιότερα ονομαζόταν Πύθων, είναι το αρχαίο ιερό που έγινε πλούσιο ως έδρα της Πυθίας, του χρησμού συμβούλευε για σημαντικές αποφάσεις όλον τον αρχαίο κλασσικό και προκλασσικό Ελληνικό κόσμο (ήδη από το 1400 π.Χ., και πιθανώς πολύ παλαιότερα).

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι το κέντρο του κόσμου ήταν στους Δελφούς, σημαδεμένο από το πέτρινο μνημείο γνωστό ως ομφαλός. Έχει πολυάριθμους ναούς απλωμένους σε μια τεράστια περιοχή, συμπεριλαμβανομένων πολυγωνικών τειχών και αποδείξεων υψηλής τεχνολογίας.

Οι μεγάλες ενεργειακές γραμμές των θεών Αθηνάς - Απόλλωνα διέρχονται από την τοποθεσία των Δελφών, γεωδαιτικά μεταξύ Δήλου - Δωδώνης (δύο άλλων σημαντικών μαντείων).

Το μαντείο των Δελφών ήταν αφιερωμένο (από περίπου το 800 π.Χ.), στην λατρεία του θεού Απόλλωνα. Λέγεται ότι ο Απόλλωνας σκότωσε τον Πύθωνα, έναν «δράκο» - φίδι που ζούσε εκεί και προστάτευε τον ομφαλό της Γης – η ιστορία επαναλήφθηκε αργότερα από τους χριστιανούς ως ιστορία του αγίου Γεωργίου...

Η Κασταλία ή Κασταλιανή πηγή, δείχνει ακόμη τα διατηρημένα ερείπια δύο μνημειωδών περιρραντηρίων / σιντριβανιών που ελάμβαναν το νερό από την γη. Χρονολογείται στην αρχαϊκή περίοδο κομμένη στον συμπαγή βράχο.

Το βίντεο περιλαμβάνει αποκλειστικά εναέρια πλάνα…

MegalithomaniaUK

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου