ΥΛΙΚΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τα ντοματάκια και τα βάζουμε σε ασβεστόνερο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Μετά ξεπλένουμε και ζούσαμε τα ντοματάκια για να φύγουν οι σπόροι και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ένα κουταλάκι ξυνο(κιτρικό οξύ)για τουλάχιστον 3 ώρες.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά και βάζουμε σε κάθε ντοματάκι από ένα αμύγδαλο.
Για 30 ντοματάκια θέλουμε 1 κιλό ζάχαρη και δύο ποτήρια νερό. Μόλις πάρει βράση βάζουμε μέσα τα ντοματάκια, λίγο ξυνο ακόμα και αρκετή βανίλια και δένουμε το γλυκό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Athina Vouchli : Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου