Amfipoli News: Γλυκό κουταλιού ντοματακι!

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Γλυκό κουταλιού ντοματακι!



  ΥΛΙΚΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα ντοματάκια και τα βάζουμε σε ασβεστόνερο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μετά ξεπλένουμε και ζούσαμε τα ντοματάκια για να φύγουν οι σπόροι και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ένα κουταλάκι ξυνο(κιτρικό οξύ)για τουλάχιστον 3 ώρες. 

Στη συνέχεια τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά και βάζουμε σε κάθε ντοματάκι από ένα αμύγδαλο.

Για 30 ντοματάκια θέλουμε 1 κιλό ζάχαρη και δύο ποτήρια νερό. Μόλις πάρει βράση βάζουμε μέσα τα ντοματάκια, λίγο ξυνο ακόμα και αρκετή βανίλια και δένουμε το γλυκό.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Athina Vouchli : Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου