Amfipoli News: Κορμός

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Κορμός



 ΥΛΙΚΑ:

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,

250 g άχνη ζάχαρη 

250 g βιτάμ μαλακο,

100 g καρυδιά ψιλοκομμενα,

100 g καρυδα,

10g κονιακ,

40 g κακαο,

100 g κουβερτούρα λιωμενη,

200 g γάλα φρέσκο χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στο μπολ το βιτάμ- κακάο- άχνη και τα δουλεύουμε. Ρίχνουμε το κονιάκ –καρύδα – καρύδια, κουβερτούρα ανακατεύουμε.

Τέλος βουτώντας τα μπισκότα δευτερόλεπτα στο γάλα τα σπάμε στο μίγμα .Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε στην φόρμα (26 ν)διαφανή μεμβράνη και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Το ισιώνουμε.

Απάνω του βάζουμε 2 σειρές μπισκότα βουτώντας τα δευτερόλεπτα στο γάλα! Το κλείνουμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη όλη νύχτα

Την επόμενη το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα. Κάτω από την σχάρα βάζουμε εάν σκεύος η μια λαδόκολλά

Φτιάχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ:

ΥΛΙΚΑ:

200 g κρεμά γάλακτος, 

200 g κουβερτουρα,

20 g βιτάμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί

Σπάμε μέσα την κουβερτούρα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε. Ρίχνουμε μέσα το βιτάμ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να χλιαρύνει

Και τέλος ρίχνουμε το γλάσσο πάνω στο μπισκοτογλυκο

Αφήνουμε 10 λεπτά και τρίβουμε πάνω σοκολάτα. Και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!”

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου