ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση και πριν τα τοποθετήσουμε επάνω σε ταψί που ενώ από κάτω έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα υγρά.. τα πιέζουμε με το δάχτυλό μας να φύγουν τα πολλά υγρά τους στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι…. Όχι πολύ… τόσο όσο τρώμε σε μία σαλάτα και τα σκεπάζουμε με διπλό τούλι.
Την επόμενη ημέρα που θα τα μαζέψουμε λιώνουμε μία σκελίδα μεγάλη σκόρδο βάζουμε 1 δαφνόφυλλο 3-4 μπαχάρια ψιλοκόβουμε λίγο βασιλικό και δυόσμο θυμάρι και θρούμπι και ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού κοφτή ζάχαρη και τρεις-τέσσερις βόλτες ξύδι… μπορείτε να βάλετε και κάπαρη και ότι άλλο εσείς έχετε.
Ανακατεύετε όλα μαζί σε ένα μπολ τα βάζετε σε ένα βαζάκι και το γεμίζετε με λάδι …τα τοποθετείτε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου