ΥΛΙΚΑ
600γρ κολοκυθάκια τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσακι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 κρεμμύδι ξερό
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
250γρ φέτα
2 αυγά χτυπημένα
5 κσ αλεύρι που φουσκώνει
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Και όποιο άλλο μπαχαρικό προτιμάτε.
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό του τρίφτη, πασπαλίζουμε με αλάτι και τ’ αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄. Τα στύβουμε καλά βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά. Τα βάζουμε σε μπολ. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, το πιπέρι, το κύμινο και αλάτι, αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με σως γιαουρτιού.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Elena Psillia – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου