Amfipoli News: Ούτε με εισαγγελέα, με το ζόρι self test!

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ούτε με εισαγγελέα, με το ζόρι self test!



  Ενα... μίνι τείχος προστασίας κατά της υποχρεωτικότητας των διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού και κατ΄επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, υψώνει δειλά - δειλά ο Αρειος Πάγος, με εγκύκλιο του Ανώτατου Εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι, υποχρεωτικό self test σε κρατούμενο που προσάγεται δεν μπορεί να γίνει!

Είναι η πρώτη φορά, που η Δικαιοσύνη πατάει φρένο,  σε όλο αυτό το κλίμα εκφοβισμού και εκβιασμού, που επιχειρεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με διώξεις και απολύσεις σε όσους δεν εμβολιάζονται.

Ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, με εγκύκλιο του προς τις Εισαγγελίες της χώρας, γιά τον τρόπο εισόδου κατηγορουμένων στις Εισαγγελίες και τα Δικαστήρια, για να παραστούν ενώπιον Εισαγγελέα ή και Ανακριτή, ή σε δίκη στο Αυτόφωρο, όπου απαιτείται απαιτείται self-test το οποίο θα πρέπει να  έχει διενεργηθεί 24 ώρες πριν την είσοδό τους, επισημαίνει - μεταξύ άλλων - ότι:

- Δεν μπορεί να υποχρεωθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο κορωνοϊού (self test), κρατούμενος, ο οποίος δεν συναινεί σε αυτό.

- Διευκρινίζει ο εισαγγελέας ΑΠ πάντως  ότι, εφόσον διαπιστωθεί, πως ο αρνούμενος να υποβληθεί σε self test, έχει διαπράξει αδικήματα, που αφορούν τα μέτρα, που έχει ορίσει η πολιτεία, για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας, τότε:

Θα τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

Ενώ εαν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

dikografies.blogspot.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου