Amfipoli News: Πώς έγινε το φονικό στο γύρισμα της ταινίας του Μπάλντουιν – Βίντεο και φωτογραφίες

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Πώς έγινε το φονικό στο γύρισμα της ταινίας του Μπάλντουιν – Βίντεο και φωτογραφίες

 


Συντετριμμένος προσήχθη στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε, στην αμερικανική πολιτεία του Νιού Μέξικο, ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, λίγη ώρα αφότου πυροβόλησε και σκότωσε μία γυναίκα που συμμετείχε στα γυρίσματα της νέας ταινίας του, του γουέστερν Rust.

Ο διάσημος ηθοποιός πυροβόλησε με όπλο, που υποτίθεται ότι είχε άσφαιρα, αλλά αποδείχτηκε ότι στον γεμιστήρα υπήρχαν αληθινές σφαίρες, με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά δύο άτομα: η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, Χαλίνα Χάτσινς και ο διευθυντής παραγωγής, Τζόελ Σόουζα, 48 χρόνων. Η διευθύντρια φωτογραφίας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή, ενώ ο διευθυντής παραγωγής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Η Χαλίνα Χάτσινς ήταν Ουκρανή και είχε μεγαλώσει σε σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κίεβο και κινηματογράφο στο Λος Άντζελες, όπου το 2019 το περιοδικό American Cinematographer την χαρακτήρισε «ανερχόμενο αστέρα» της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Πέρυσι ήταν διευθύντρια φωτογραφίας στην ταινία δράσης Archenemy, που την σκηνοθέτησε ο Άνταμ Ίτζιπτ Μόρτιμερ.

Ο 63χρονος Άλεκ Μπάλντουιν μετά το τραγικό συμβάν μετέβη αυτοβούλως στο γραφείο του σερίφη, αλλά δεν ασκήθηκαν κατηγορίες εναντίον του, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

61721174ed980.image

«Όλοι οι εργαζόμενοι στην ταινία είναι απολύτως συντετριμμένοι από την τραγωδία και στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια της Χαλίνα. Έχουμε σταματήσει την παραγωγή της ταινίας και συνεργαζόμαστε πλήρως στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η αστυνομία της Σάντα Φε. Θα προσφέρουμε υποστήριξη σε οποιονδήποτε έχει σχέση με την ταινία καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία που προβλέπεται γι αυτό το τραγικό γεγονός», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της παραγωγής της ταινίας Rust.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα εικόνες από το σημείο όπου εξελίχθηκε η τραγωδία.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν «ήλθε αυτοβούλως και αποχώρησε αφού ολοκληρώθηκε η κατάθεση», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Μπάλντουιν είναι πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός της ταινίας Rust, υποδυόμενος έναν παράνομο που σπεύδει να βοηθήσει τον 13χρονο εγγονό του, όταν καταδικάζεται σε θάνατο δι΄ απαγχονισμού για έναν φόνο στον οποίο εμπλέκεται κατά λάθος.

newscenter.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου