Πίτα Χατσαπούρι στο τηγάνι για πρωινό.
Υλικά
7 γρ. μαγιά
7 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
500 γρ. αλεύρι
Αλάτι 5 γρ
50 ml λάδι
Γέμιση
200 γρ. σκληρό τυρί
150 γρ μοτσαρέλα
150 γρ, cottage
1 αυγό για άλειμμα
βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε το νερό , τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει η μαγιά.
Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 45 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Τρίβουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ. Τη ρίχνουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε σε μεγάλο φύλλο με τα χέρια.
Προσθέτουμε τυρί τριμμένο και απλώνουμε. Παίρνουμε τις άκρες της ζύμης και τις μαζεύουμε στο κέντρο. Κλείνουμε και ανοίγουμε πάλι με τα χέρια.
Τοποθετούμε τη πίτα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
Αλοίφουμε με χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με τριμμένα τυριά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τριάντα λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αλείφουμε με βούτυρο.
Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης.
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου