Amfipoli News: Χατσαπούρι

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Χατσαπούρι

 


Πίτα Χατσαπούρι στο τηγάνι για πρωινό.

Υλικά
7 γρ. μαγιά
7 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
500 γρ. αλεύρι
Αλάτι 5 γρ
50 ml λάδι

Γέμιση
200 γρ. σκληρό τυρί
150 γρ μοτσαρέλα
150 γρ, cottage
1 αυγό για άλειμμα
βούτυρο

Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε το νερό , τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει η μαγιά.

Κάθε νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει την καλύτερη συνταγή για το khachapuri χατσαπούρι 1
Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 45 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.

Κάθε νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει την καλύτερη συνταγή για το khachapuri χατσαπούρι 12 Κάθε νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει την καλύτερη συνταγή για το khachapuri χατσαπούρι 13

Τρίβουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.

Κάθε νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει την καλύτερη συνταγή για το khachapuri χατσαπούρι 18
Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ. Τη ρίχνουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη.

Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε σε μεγάλο φύλλο με τα χέρια.

Κάθε νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει την καλύτερη συνταγή για το khachapuri χατσαπούρι 16
Προσθέτουμε τυρί τριμμένο και απλώνουμε. Παίρνουμε τις άκρες της ζύμης και τις μαζεύουμε στο κέντρο. Κλείνουμε και ανοίγουμε πάλι με τα χέρια.

Κάθε νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει την καλύτερη συνταγή για το khachapuri χατσαπούρι 19

Τοποθετούμε τη πίτα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.

Κάθε νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει την καλύτερη συνταγή για το khachapuri χατσαπούρι 111
Αλοίφουμε με χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με τριμμένα τυριά.

Κάθε νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει την καλύτερη συνταγή για το khachapuri χατσαπούρι 122

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τριάντα λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αλείφουμε με βούτυρο.

Κάθε νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει την καλύτερη συνταγή για το khachapuri χατσαπούρι 133
Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης.

Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου