ΥΛΙΚΑ
250γρ τυρί φέτα
2 αβγά
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κοφτό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 γρ. αλεύρι
60 γρ. σουσάμι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 κ.σ. μέλι προαιρετικά
Εκτέλεση
1.Κόψτε το τυρί σε φέτες , περίπου 1,5 εκ. πάχους. (Αφήστε τα τετράγωνα κομμάτια ή κόψτε τα και στη μέση κάθετα).
2.Σπάστε τα αβγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Σε ένα τρίτο μπολ, προσθέτετε το σουσάμι.
3.Βουτάτε κάθε κομμάτι φέτας στα αβγά, στη συνέχεια μέσα στο αλεύρι, ξανά πάλι στα αβγά και τέλος τα βουτάτε στο σουσάμι να καλυφθούν πλήρως.
4.Ζεσταίνετε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τη φέτα και από τις δύο πλευρές. Μόλις λιώσει η φέτα και το σουσάμι “πάρει” ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί
5.Περιχύνετε με το μέλι (αν είναι πηχτό το θερμαίνετε για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων) όσο ακόμα η φέτα είναι ζεστή και την απολαμβάνετε.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodmaniacs
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου