Υλικά
500 γρ. φύλλα κρούστας
200 ml νερό
200 ml γάλα
100 ml λάδι
1 κρόκο αυγού
φέτα τριμμένη
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, αναμιγνύοντας με το αναδευτήρι σε ένα μπολ το λάδι, το γάλα, το νερό και λίγο αλάτι. Παίρνουμε τα φύλλα της κρούστας και τα χωρίζουμε, φτιάχνοντας έτσι 3 ξεχωριστές στρώσεις από φύλλα.
Απλώνουμε στο τραπέζι το πρώτο πακέτο από τα φύλλα και απλώνουμε στην μία άκρη του φύλλου τριμμένη φέτα. Διπλώνουμε στη συνέχεια το φύλλο δημιουργώντας έτσι ένα ρολό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 2 πακέτα φύλλων φτιάχνοντας τελικά 3 ρολά.
Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα ρολά σε 6 ίσα μέρη το κάθε ένα. Σε μία λαμαρίνα ή ένα ταψί, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τα τεμάχια από τα ρολά που έχουμε κόψει το ένα δίπλα στο άλλο.
Αφού στρώσουμε καλά τα κομμάτια από τα ρολά, με μία κουτάλα αδειάζουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το μίγμα με το γάλα που φτιάξαμε στο μπολ. Περιμένουμε περίπου 3 λεπτά έως ότου το μίγμα που ρίξαμε να καθίσει καλά στην πίτα και κατόπιν με ένα πινέλο, αλείφουμε τα κομμάτια με τον κρόκο από ένα αυγό.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς έως ότου η πίτα να ροδίσει και να χάσει τα υγρά. Μετά και από το ψήσιμο, η πίτα είναι έτοιμη να την σερβίρετε!
Δες την εκτέλεση βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου