Amfipoli News: Η εξήγηση των Πυραμίδων βρίσκεται στο «Ιερό Βιβλίο» που έγραψε ο Φαραώ Χέωψ

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Η εξήγηση των Πυραμίδων βρίσκεται στο «Ιερό Βιβλίο» που έγραψε ο Φαραώ Χέωψ



  Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένας εμπειρογνώμονας ισχυρίστηκε ότι οι αιγυπτιακές πυραμίδες θα μπορούσαν τελικά να εξηγηθούν από το «ιερό κείμενο» του Φαραώ.

Τα μυστήρια που περιβάλλουν τη μοναδική δομή από τα 7 θαύματα του κόσμου, είναι πολλά και γοητεύουν, εδώ και χρόνια, πολύ κόσμο, ενώ πολλές φορές ιστορικοί, αρχαιολόγοι και ανεξάρτητοι ερευνητές έρχονται σε σύγκρουση αναμεταξύ τους για το ποιοί, γιατί, πως, και πότε χτίστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα και τι μπορεί να κρύβεται κάτω από αυτήν ή ακόμα και μέσα της, σε σημεία που ακόμα δεν έχουν εξερευνηθεί.

Όπως αναφέρει η βρετανική dailystar.co.uk, ο Matt Sibson, ένας εμπειρογνώμονας της αρχαίας ιστορίας και των πολιτισμών, πιστεύει ότι ένα σπάνια συζητημένο “ιερό κείμενο” θα μπορούσε να κρατάει το κλειδί για να περιγράψει λεπτομερώς την ιστορία των πυραμίδων της Γκίζας.

Ο ιστορικός διαχειρίζεται το Ancient Architects, ένα κανάλι YouTube μέσω του οποίου προσφέρει εναλλακτικές ερμηνείες για τα πιο γνωστά αρχαία αξιοθέατα στον κόσμο.

Σε ένα βίντεο, ο Matt συζητά την κληρονομιά του Φαραώ Χέοπα που πιστεύεται ότι είναι ο οικοδόμος των πυραμίδων.

Μετά τη δημιουργία των δομών αυτών, λέγεται ότι Χέοπας μπήκε στην διαδικασία να «γράψει ένα ιερό βιβλίο», το οποίο αργότερα πέρασε στην κατοχή του Μανέθωνα, ενός Αιγύπτιου ιερέα και λόγιου.

Μιλώντας στην Daily Star σε απευθείας σύνδεση, ο Matt αποκάλυψε:

«Ο Μανέθων, ένας Αιγύπτιος ιερέας και λόγιος που έζησε γύρω στο 300 π.Χ., δήλωσε ότι ένας βασιλιάς στην 4η δυναστεία που ονομάζεται Suphis έχτισε τη Μεγάλη Πυραμίδα εκατοντάδες χρόνια πριν.

Ο Suphis πιστεύεται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Χέοπα.

Είπε επίσης ότι ο Suphis έγραψε ένα Ιερό Βιβλίο, το οποίο έλαβε τότε ο Μανέθων. Το ιερό βιβλίο μου κέντρισε το ενδιαφέρον, καθώς ποτέ κανείς δεν έχει μιλήσει γι’ αυτό.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα δύο αρχεία πληροφοριών του Μανέθωνα σχετικά με τον Suphis, είναι ότι έχτισε τη Μεγάλη Πυραμίδα ΚΑΙ ότι έγραψε ένα ιερό βιβλίο.

Νομίζω ότι τούτο σημαίνει πως αυτά τα δύο σχετίζονται. “Ίσως το ιερό βιβλίο να κρατά όλες τις απαντήσεις σχετικά με την πυραμίδα».

Αλλά, όπως αποκάλυψε ο Matt Sibson, δεν υπάρχει καμία αναφορά αυτού του βιβλίου σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη εργασία και φαίνεται ότι έχει εξαφανιστεί από την ιστορία.

“Έχω την αίσθηση ότι αυτό το βιβλίο κρατά την απάντηση σε όλα τα πράγματα που ψάχνουμε για την ιστορία των πυραμίδων της Αιγύπτου“, πρόσθεσε.

Τι απέγινε άραγε αυτό το βιβλίο; Χάθηκε ανάμεσα σε πολλά άλλα ή το εξαφάνισα επιτήδειοι;

Παρακολουθήστε και το σχετικό βίντεο για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Khufu, the Magician and the Sacred Book: Who Was Pharaoh Khufu of Egypt? | Ancient Architects

diadrastika.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου