Amfipoli News: Παράδειγμα για όλους: Ο άνθρωπος που ζει με σιδερένιο πνεύμονα για 70 χρόνια

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Παράδειγμα για όλους: Ο άνθρωπος που ζει με σιδερένιο πνεύμονα για 70 χρόνια



 O Paul Alexander ζει σε μια μεταλλική μηχανή που προσφέρει μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Photo screenshot via youtube, , M. Summers

Ήταν σχεδόν πριν από 70 χρόνια όταν ο Αμερικανός Paul Alexander προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα και από τότε άλλαξε η ζωή του, αφού θα έπρεπε πλέον να ζει με έναν σιδερένιο πνεύμονα.

Για όλους εμάς φαντάζει αδύνατο, όμως ο συγκεκριμένος άνδρας κατάφερε να αποδείξει πως ακόμα και τα αδύνατα μοιάζουν δυνατά.

Ο Alexander γεννήθηκε στο Τέξας και το 1952 μόλις ήταν 6 ετών προσβλήθηκε από την ασθένεια. Σε λίγες μόνο ημέρες παρέλυσε από τον λαιμό και κάτω. Ξαφνικά δεν μπορούσε να κινηθεί ή να αναπνεύσει και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τον ενημέρωσαν πως δεν θα ζήσει.

Τελικά οι γιατροί μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να τον σώσουν, όμως ο ασθενής έπρεπε πλέον να αναπνέει με τη βοήθεια ενός τεχνητού πνεύμονα.

Ο σιδερένιος πνεύμονας είναι μια κυλινδρική μεταλλική μηχανή που προσφέρει μηχανική υποστήριξη αναπνοής σε ασθενείς που έχουν απωλέσει τον έλεγχο στους μύες τους.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, με το πέρασμα του χρόνου έχουν εφευρεθεί και πιο σύγχρονοι αναπνευστήρες, όμως ο άνδρας αποφάσισε να ζει με τον παλιό του σιδερένιο πνεύμονα.

Ο Alexander σε διάφορες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει έχει τονίσει πως οι άνθρωποι εκείνης της εποχής δεν ένιωθαν όμορφα με την εικόνα του μέσα στον σιδερένιο πνεύμονα.

 

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου