Υλικά
400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
230 γρ. χλιαρό νερό
50 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μέλι
2 & 1/2 κ.γ. μαγιά στιγμής
1 & 1/5 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό νερό, το ηλιέλαιο, το μέλι, και ανακατεύουμε για περίπου 12 λεπτά έως ότου η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Λαδώνουμε το εσωτερικό ενός μπωλ, αδειάζουμε τη ζύμη, την πλάθουμε σε μορφή μπάλας, σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για περίπου 1 έως 1.5 ώρα σε ζεστό μέρος.
Mε το πινέλο, λαδώνουμε μία φόρμα και βγάζουμε την ζύμη από το μπωλ. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο και δουλεύουμε για λίγο τη ζύμη δινοντάς της κυλινδρικό σχήμα.
Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 έως 30 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κατόπιν, κάνουμε τομές στη ζύμη με ένα ξυράφι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στις αντιστάσεις στους 210 βαθμούς για 35 έως 40 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου