Amfipoli News: ΕΟΔΥ: Ποια εμβόλια είχαν κάνει οι εμβολιασμένοι που νόσησαν

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΕΟΔΥ: Ποια εμβόλια είχαν κάνει οι εμβολιασμένοι που νόσησαν



  Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ, μέσω του πρόεδρου του, καθηγητή Παιδιατρικής Θεοκλή Ζαούτη, αλλά και του καθηγητή Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Δημήτρη Παρασκευή, τα ποσοστά των κρουσμάτων με Covid σε εμβολιασμένους ανάλογα με το εμβόλιο που έιχαν κάνει κατά της Covid.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει συνολικά 3.869 κρούσματα, ανάμεσα τους και εμβολιασμένοι πολίτες, από τους οποίους προκύπτουν τα εξής:

Στην ηλικιακή ομάδα 18-39

To 30% των πολιτών που νόσησαν είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer. Πάνω από το 20% ήταν τα εμβολιασμένα κρούσματα με το εμβόλιο της Astrazeneca. Λιγότεροι από το 30% με το εμβόλιο της Moderna και στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάτω του 70% των εμβολιασμένων που νόησαν είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson & Johnson. Στο σύνολο των κρουσμάτων, οι εμβολιασμένοι που νόσησαν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι κοντά στο 30%.

Στην ηλικιακή ομάδα 40-59

Το 40% είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer. Πάνω από το 20% ήταν οι εμβολισμένοι που νόσησαν και είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca. Πάνω από το 50% ήταν εμβολισμένοι με Moderna και ανάμεσα στο 20% με 30% με το μονοδοσικό της JJ. Συνολικά οι εμβολιασμένοι σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία είναι κοντά στο 40%.

Στην ηλικιακή ομάδα 60-79

Ποσοστό μικρότερο του 20% είχε εμβολιαστεί με Pfizer. Ξεπερνούν το 40% όσοι είχαν κάνει το AstraZeneca. Πάνω από το 10% με Moderna. Πολύ μικρότερο του 10% με JJ. Συνολικά σε αυτή την κατηγορία κάτω από 20% ήταν το συνολικό ποσοστό των κρουσμάτων.

tvxs.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου