Amfipoli News: Δρακοντόσχισμα: Ο βράχος της Ελλάδας με τον θρύλο του Δράκου

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Δρακοντόσχισμα: Ο βράχος της Ελλάδας με τον θρύλο του Δράκου

 


Δεκάδες είναι οι τοποθεσίες της Ελλάδας τις οποίες μπορεί να μην γνωρίζουμε ή να μην έχουμε ακούσει γι’ αυτές και την ιστορία τους. Κάποιες από αυτές κρύβουν ξεχωριστές ιστορίες και θρύλους που συνδέονται μεταξύ τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι το άγνωστο σε πολλούς Δρακοντόσχιμα. 

Ο βράχος της Ελλάδας με τον θρύλο του Δράκου που βρίσκεται σε ένα νησί των Σποράδων και συγκεκριμένα στη Σκόπελο. Αν βρεθείς στο νησί, σίγουρα μπορεί να ακούσεις τους ντόπιους να μιλάνε γι’ αυτόν και τον θρύλο που τον συνοδεύει. Με φόντο τη θάλασσα, δημιουργούνται οι πιο παράξενες ιστορίες…

Δρακοντόσχισμα: Ο βράχος της Ελλάδας με τον θρύλο του Δράκου

Το Δρακοντόσχισμα, όπως το αποκαλούν είναι ένας τεράστιος και απόκρημνος βράχος στο νησί της Σκοπέλου. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι μοιάζει σαν να έχει κοπεί από ανθρώπινο χέρι. Και βασικά είναι εντελώς άγνωστος το πώς τελικά σχηματίστηκε και κόπηκε έτσι αυτός ο βράχος. Ωστόσο, υπάρχει ένας θρύλος που τον συνοδεύει. Λέγεται, λοιπόν, ότι ο βράχος στη Σκόπελο έχει σχέση με έναν δράκο. Από εκεί πήρε και το όνομά του φυσικά.

Ο θρύλος λέει ότι πριν από περίπου 800 χρόνια είχε εμφανιστεί ένας δράκος στη Σκόπελο ο οποίος είχε προκαλέσει τρόμο. Κι αυτό γιατί σκότωνε και έτρωγε όλους τους κατοίκους της. 

Σύμφωνα με τον ανατριχιαστικό αυτό θρύλο, λοιπόν, αυτό κράτησε για 400 ολόκληρα χρόνια. Μέχρι που ο Άγιος Ρηγίνος αποφάσισε να το εξολοθρεύσει. Για να το πετύχει, έγινε ναύτης σε ένα από τα πλοία που πήγαιναν τους κατάδικους στο νησί. Κυνήγησε έτσι τον δράκο μέχρι τη θέση μεταξύ Σταφύλου και Αμάραντου. Από τον φόβο του ο δράκος πήδηξε στη θάλασσα, αφού δεν είχε τρόπο διαφυγής. Ο βράχος, από το σημείο που πήδηξε ο δράκος σκίστηκε και η περιοχή ονομάστηκε Δρακοντόσχισμα.

Τα παράξενα μέρη της Ελλάδας και τα δημιουργήματα της φύσης

Το Δρακοντόσχισμα είναι ένα ξεχωριστό δημιούργημα της φύσης και υπάρχουν διάφορα τέτοια ακόμη στην Ελλάδα. Μια τέτοια περίπτωση που επίσης συνδέεται με έναν θρύλο είναι οι Νυμφόπετρες στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και το ελληνικό νησί που έχει τον μοναδικό «πέτρινο ελέφαντα». Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείς μια φορά στη ζωή σου το Πέτρινο Δάσος στην Ήπειρο που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Θα αναρωτηθείς πόσες πολλές ομορφιές μπορεί να δημιουργήσει η φύση μέσα στους αιώνες. Και τέλος δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφερθούμε στο άγνωστο σεληνιακό τοπίο της Ελλάδας και τον Τυφλό ποταμό για τα οποία σου είχαμε μιλήσει παλιότερα. Το Δρακοντόσχισμα είναι μόνο η αρχή για να γνωρίσεις τα παράξενα αξιοθέατα της Ελλάδας με τους ιδιαίτερους θρύλους.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: skopelos.com

exploringgreece.tv

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου