Υλικά:
500 χρ βούτυρο αιγοπρόβειο
( Εδώ δεν έχουμε, βάζω ανάκατο )
250 γρ άσπρα αμύγδαλα
χοντροκοπανισμένα
125 γρ ζάχαρη άχνη
180 γρ ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
Ξύσμα λεμονιού
1 κ γλυκού κοφτό μαγειρική σόδα
600 γρ αλεύρι που φουσκώνει
40 μλ κονιάκ
Σοκολατάκια στρογγυλά
Άχνη ζάχαρη για τύλιγμα
Χτυπώ το βούτυρο στον κάδο του μίξερ καλά να γίνει σαν κρέμα,
Μετά προσθέτω τις δυο ζάχαρες, κρόκους, βανίλια, ξύσμα, και χτυπώ πολύ καλά.
Μετά τα αμύγδαλα, την σόδα στο κονιάκ ανακατεύοντας με κουτάλα.
Τέλος το αλεύρι το δουλεύω με το χέρι μέχρι να μην κολλά στα χέρια.
Κάνω μπαλακια 45 γρ το καθένα βάζω στη μέση ένα σοκολατακι το κλείνω το κάνω στρογγυλό και το βάζω σε ταψι με αντικολλητικό χαρτί πιέζοντας λίγο και αραιά.
Ψήνω στους 180C αέρα, μέχρι βα πάρουν λίγο χρωμα.
Τα αφήνω να κρυώσουν τελείως,
τα παιρνώ από άχνη
πασπαλίζω άχνη σε πιατέλα
βάζω τα μπισκότα και σε κάθε σειρά πασπαλίζω μπόλικη άχνη.
Στο τέλος για μια γιορτινή πινελιά πασπαλίζω λίγη χρωματιστή ζάχαρη.
Καλη Επυτυχία
Tips :
Για να ασπρίσουμε τα μύγδαλα βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράσει και ρίχνουμε τα μύγδαλα τα αφήνουμε 1-2 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά. 2-3 λεπτά μετά τα αδειάζουμε και όταν κρυώσουν λίγο ζουλάμε την φλούδα με τα δάχτυλα μας να βγει η φλούδα , τα στεγνώνουμε και τα καβουρντίζουμε αν θελουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου