Υλικά
Για μια δόση 4 ατόμων
200 γραμμάρια κανταίφι
150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
200 γραμμάρια μοτσαρελα
Για το σιρόπι
200 γραμμάρια νερό
250 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 γαρύφαλλα
Χυμό μισού λεμονιού
Μία χούφτα Φιστίκια Αιγίνης επάνω και ενδιάμεσα προαιρετικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε το βούτυρο
Αλείφουμε το τηγάνι και βάζουμε το μισό κανταίφι
Το αλείφουμε με το μισο βούτυρο και βάζουμε την μοτσαρελα έπειτα το υπόλοιπο κανταίφι και παλι το βούτυρο επάνω
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές
Παράλληλα κάνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε σιγά σιγά.
Σβήνουμε και το αφήνουμε να τραβήξει
Τρώγεται ζεστό.
Νόστιμη συνταγή από ” Stavros Tsalampounis- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου