Amfipoli News: Κιουνεφέ, το τηγανητό γλυκό

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Κιουνεφέ, το τηγανητό γλυκό

 


Υλικά

Για μια δόση 4 ατόμων

200 γραμμάρια κανταίφι

150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

200 γραμμάρια μοτσαρελα

Για το σιρόπι

200 γραμμάρια νερό

250 γραμμάρια ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

4-5 γαρύφαλλα

Χυμό μισού λεμονιού

Μία χούφτα Φιστίκια Αιγίνης επάνω και ενδιάμεσα προαιρετικά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε το βούτυρο

Αλείφουμε το τηγάνι και βάζουμε το μισό κανταίφι

Το αλείφουμε με το μισο βούτυρο και βάζουμε την μοτσαρελα έπειτα το υπόλοιπο κανταίφι και παλι το βούτυρο επάνω

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές

Παράλληλα κάνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε σιγά σιγά.

Σβήνουμε και το αφήνουμε να τραβήξει

Τρώγεται ζεστό.

Νόστιμη συνταγή από ” Stavros Tsalampounis- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου