Amfipoli News: ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

 


ΓΕΥΣΤΙΚΑ, ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ, ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΕΛΩΜΕΝΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.

ΥΛΙΚΑ:

1.150 γραμμάρια αλεύρι,

3 ποτήρια λάδι ανάμικτο (ελαιόλαδο καλό,σπορέλαιο καλό),

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό,

μισό ποτήρι ζάχαρη,

3 πορτοκάλια το ξύσμα και το χυμό τους,

1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο,

1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ,

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα,

6 κουταλιές της σούπας κονιάκ! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στην λεκάνη το λάδι την ζάχαρη, το ξυσμα, το γαρυφαλο, την κανελα και τα ανακατευουμε με σύρμα!

Ριχνουμε το χυμο μεσα στο οποιο διαλυουμε την σοδα!Ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το κονιακ και ανακατευουμε με συρμα!

Τελος.ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και το μπεικιν το σιμιγδάλι και ζυμωνουμε πολυ πολυ απαλα !

Δεν χρειαζεται πολυ ζυμωμα δεν θελουμε να αποβαλει την υγρασια της η ζυμη! Οποτε προσοχη στο αλευρι!

Πλάθουμε και τοποθετούμε σε λαδόκολα στο ταψί!

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!      

ΣΙΡΟΠΙ:

Βράζουμε 4 ποτήρια νερού με 4 ποτήρια νερού ζάχαρη μολις παρει βρασει το κατεβαζουμε και προσθετουμε 200 γραμμαρια μέλι!Σιροπιαζουμε ζεστα μελομακαρονα κρυο σιροπι!

Tzeni Tsanaktsidou - ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου