Amfipoli News: ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ



ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

-500 γρ. Βούτυρο

-100 γρ. Ζάχαρη άχνη

-2 κρόκοι αυγών

-1 αυγό

-2 βανίλιες

-1/2 κ.γ.μοσχοκάρυδο τριμμένο

-60 γρ. Κονιάκ ή τσίπουρο (ότι έχετε)

-1 κ.γ. σόδα μαγειρική 

-150 γρ. Αμύγδαλα (καβουρντισμένα κ’ χοντροκομμένα)

-850 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κιλό ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια για το άχνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πρώτα απόλα κουσκινίζουμε το αλεύρι μας. Ολα τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα αμυγδαλά μας, αν έχουν φλούδα τα ξεφλουδίζουμε ζεματώντας τα σε μπολ με βραστό νερό για 10 λεπτά, τα καβουρντίζουμε σε ένα τηγανάκι ή στο φούρνο για 10 λετπά στους 175 βαθμούς και τα χοντροκόβουμε αφού κρυώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τώρα βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Δυναμώνουμε και τα χτυπάμε για 8 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους μέχρι το μείγμα να τους πίνει και το ένα αυγά επίσης.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και 2 κ.σ. απο το αλεύρι μας.

Διαλύουμε την μαγειρική σόδα στο κονιάκ ή το τσίπουρο και το ρίχνουμε στο μείγμα.

Τώρα από δώ και πέρα μπορούμε να ανακατέψουμε και με το χέρι μας ή σε χαμηλή ταχύτητα. 

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι μας , όσο πάρει, ίσως να μην χρειαστεί ολο, ώστε η ζύμη μας να είναι απαλή,  βουτυράτη και εύπλαστη. Σαν πλαστελίνη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 με 170 βαθμούς, παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης και τα πλάθουμε, τα αραδιάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολα αραιά μεταξύ τους. 

Ψήνουμε στον αέρα για 30 λεπτάκια μέχρι να σκάσουν απο πάνω και να ροδίσουν καλά. 

Τους αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά και μετά αχνίζουμε άχνη ζάχαρη.

Καλή σας επιτυχία.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου