- 1 λίτρο Syrah
- 200ml μαυροδάφνη
- 200ml κονιάκ
- 1 πορτοκάλι
- 3 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 3 ξυλαράκια κανέλα
- 300ml μέλι
- Φλούδα από 1 λεμόνι
- 2-3 μοσχοκάρφια
- 1 ρόδι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα με σβηστό το μάτι βάζουμε όλα τα υλικά ξεκινώντας από τα οινοπνευματώδη. Λίγο πριν βράσει το μείγμα μας -δεν πρέπει να βράσει για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ- μόνο να ζεσταθεί, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε να λιώσει το μέλι και σερβίρουμε ζεστό με ότι έχει μέσα το κρασί μας σε κάθε ποτήρι, πορτοκάλι, κανέλα, γλυκάνισο, μοσχοκάρφια. Στο τέλος, αφού σερβίρουμε, βάζουμε και σπόρους ροδιού!
evaparakentaki.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου