Amfipoli News: Κανταΐφι

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Κανταΐφι

 


Υλικά:

1 πακέτο καταΐφι

1 ποτ αμύγδαλα – καρύδια ή χαλεπιανά

1 -2κουταλάκια κανέλα,

2- 3 κουταλάκια ζάχαρη,

1-2κγ.φρυγανια

λάδι ή 250 γρ. βούτυρο αναλατο ή Spry (εγώ βάζω μισό spry και μισό ηλιέλαιο)

Σιρόπι:

4 ποτ.ζαχαρη

3 1/2 νερό

ξυλάκια κανέλας

φλούδα λεμονιού

3 γαρύφαλλα

1 κουταλια μέλι(το βάζουμε όταν γίνει το σιρόπι)

Εκτέλεση

Ανοίγουμε πολύ καλά το καταΐφι.Το κόβουμε σε κομμάτια (ορθογώνια).Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα,καρύδια με την κανέλα,ζάχαρη,φρυγανιά και λίγο ανθονερο (αν θέλεις).Λαδώνουμε με το πινέλο κάθε κομμάτι και βάζουμε ένα κουταλάκι αμύγδαλα. Τυλίγουμε όπως κάνουμε τα κουπεπια. Τα βάζουμε σε λαδωμένο pyrex .Τα λαδωνουμε ακόμη λίγο όλα.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα,στους 160 βαθμούς για 1,15 λεπτά περίπου.Να πάρει χρυσό χρώμα.Κρύο σιρόπι. Βρέχω μια πετσέτα και το σκεπαζω.Δεν σερβίρουμε αν δεν κρυώσει και απορροφήσει το σιρόπι του.

Καλή σου επιτυχία! Είναι τα πιο νόστιμα κανταΐφι που έχεις φτιάξει!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου