Amfipoli News: Γκέιτς: Σχεδιάζει να επενδύσει 15 δισ. δολάρια σε καθαρή τεχνολογία

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Γκέιτς: Σχεδιάζει να επενδύσει 15 δισ. δολάρια σε καθαρή τεχνολογία

 


Το Breakthrough Energy Catalyst, που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, φέρεται να σχεδιάζει να επενδύσει έως και 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα καθαρής τεχνολογίας στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το BEC, ένα ταμείο που ιδρύθηκε από τον Gates το 2015, έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από επιχειρήσεις και φιλανθρωπικούς οργανισμούς μέχρι στιγμής. Ωστόσο, ο Jonah Goldman, διευθύνων σύμβουλος της BEC, δήλωσε στους Financial Times ότι το fund σχεδιάζει τελικά να επενδύσει 10 φορές αυτό το ποσό, ή 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προκειμένου να αναπτύξει 15 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Goldman είπε στους FT ότι το ταμείο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει καινοτόμες χρηματοοικονομικές δομές και συμφωνίες εταιρικής σχέσης.

Στον ιστότοπό της, η Breakthrough Energy περιγράφει το BEC ως «πρόγραμμα για να δείξουμε πώς μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε, να παράγουμε και να αγοράσουμε τις νέες λύσεις που θα στηρίξουν μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα». Το BEC θα επικεντρωθεί αρχικά στην άμεση σύλληψη αέρα, το πράσινο υδρογόνο, την αποθήκευση ενέργειας μακράς διάρκειας και τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα. Το ταμείο, το οποίο σχεδιάζει να επενδύσει σε μεγάλα έργα που διαφορετικά δεν θα ήταν οικονομικά βιώσιμα, θα πραγματοποιήσει φιλανθρωπικές δωρεές, επενδύσεις σε μετοχές υποαγοράς και συμφωνίες απόσυρσης προϊόντων, σύμφωνα με τους FT.

Να σημειωθεί πως το BEC ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι εξασφάλισε επενδύσεις από τις Microsoft, BlackRock, General Motors, American Airlines, Boston Consulting Group, Bank of America και ArcelorMittal. Έχει επίσης λάβει υποστήριξη από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και το εκτελεστικό σκέλος της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου