Amfipoli News: Η Αγγλίδα που «γέννησε» 17 κουνέλια. Ο Βασιλιάς και οι γιατροί του που την εξέτασαν πείστηκαν! Πώς αποκαλύφθηκε

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Η Αγγλίδα που «γέννησε» 17 κουνέλια. Ο Βασιλιάς και οι γιατροί του που την εξέτασαν πείστηκαν! Πώς αποκαλύφθηκε

 


Όσο απίθανο κι αν ακούγεται, τον 18ο αιώνα μια γυναίκα που ονομάζεται Mary Toft έπεισε τους γιατρούς ότι είχε γεννήσει κουνέλια. Ναι, γιατροί. Και ναι, κουνέλια.

Η κυρία Toft, μια υπηρέτρια από το Godalming στο Surrey, εξέπληξε την οικογένειά της πηγαίνοντας στον τοκετό. Ακόμη πιο εκπληκτικό, δημιούργησε κάτι που έμοιαζε με γατάκι.

Η εξήγησή της είχε τις ρίζες της στη μακροχρόνια απαξιωμένη θεωρία της «μητρικής εντύπωσης» - που προκλήθηκε από την έκπληξη από ένα κουνέλι σε ένα χωράφι το 1726. Από εκείνη τη στιγμή, είπε, ονειρευόταν, και είχε μια «διαρκή και έντονη επιθυμία» να φάει, κουνέλια.

Ένας μαιευτήρας ονόματι John Howard, ο οποίος φαίνεται να ήταν λιγότερο αυστηρός με τις εξετάσεις του, πείστηκε από την ιστορία της. Έγραψε σε μερικούς από τους μεγαλύτερους γιατρούς της Αγγλίας και στον βασιλιά Γεώργιο Α', ενημερώνοντάς τους για τις θαυματουργές γεννήσεις - συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής περίστασης που ο ασθενής του γέννησε εννέα νεκρά κουνελάκια.

Ο Βασιλιάς έστειλε τον γιατρό του να το ερευνήσει. Η γιατρός, η οποία έφτασε όταν η κυρία Τοφτ γέννησε το 15ο κουνέλι της, ήταν σίγουρος ότι ήταν γνήσια - και πήρε μερικούς από τους απογόνους της πίσω στο Λονδίνο για να δείξει στον μονάρχη και τον πρίγκιπα της Ουαλίας.

Στη συνέχεια εστάλη από το βασιλικό οίκο ένας χειρουργός για να ρίξει μια ματιά. Ο χειρουργός, προφανώς πιο λογικός από τους άλλους, εξέτασε τα κουνέλια και διαπίστωσε ότι η κοπριά μέσα σε ένα από αυτά περιείχε καλαμπόκι - αποδεικνύοντας ότι δεν θα μπορούσε να είχε αναπτυχθεί μέσα στη μήτρα της κυρίας Τοφτ.

Εν τω μεταξύ, η κυρία Τοφτ ήταν απασχολημένη να γεννήσει άλλα ασυνήθιστα πράγματα, όπως τα πόδια μιας γάτας και την κύστη ενός γουρουνιού.

Η ιατρική γνωμάτευση διχάστηκε - μέχρι που ένας άντρας πιάστηκε να κρύβει ένα κουνέλι στο δωμάτιο της κυρίας Τοφτ.

Τελικά αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είχε τοποθετήσει με το χέρι τα νεκρά κουνέλια και στη συνέχεια επέτρεψε να τα αφαιρέσουν σαν να γεννούσε.

Ο φάρσα αργότερα κατηγορήθηκε για απάτη και φυλακίστηκε. Πέρασε μερικούς μήνες στη φυλακή και μετά επέστρεψε στη σχετική αφάνεια.

Όσο για τον γιατρό του Βασιλιά - γνώρισε ένα δυσάρεστο τέλος αφού πείστηκε από την απάτη. Δημοσίευσε ένα φυλλάδιο με τίτλο A Short Narrative of an Extraordinary Delivery of Rabbets, αλλά μετά την αποκάλυψη του τέχνασμα, έχασε την εύνοια του δικαστηρίου και πέθανε φτωχός.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου