Amfipoli News: Βρετανία: Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολίου από 27 Ιανουαρίου, στην τηλεργασία και την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Βρετανία: Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολίου από 27 Ιανουαρίου, στην τηλεργασία και την υποχρεωτική χρήση μάσκας

 


H χρήση μάσκας δεν θα είναι νομικά υποχρεωτική πλέον στη Μεγάλη Βρετανία

Τέλος βάζει η βρετανική κυβέρνηση στην τηλεργασία, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα πιστοποιητικά Covid από την 27η Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Βoris Johnson, επισημαίνοντας ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού μειώνονται συνεχώς.

Ειδικότερα, από την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιανουαρίου καταργούνται η τηλεργασία, τα «διαβατήρια Covid» όπως και η χρήση μάσκας, με το βρετανικό δίκτυο Sky News να μεταδίδει ότι τα μέτρα του «Plan B» που υιοθέτησε η κυβέρνηση του Λονδίνου χαλαρώνουν.

Όπως δήλωσε ο Βoris Johnson σε σημερινή του ομιλία στη Βουλή των Κοινοτήτων η χρήση μάσκας δεν θα είναι νομικά υποχρεωτική, η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα συνιστάται επισήμως και το υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα επιβάλλεται πλέον για την πρόσβαση στα νυκτερινά καταστήματα και στις μεγάλες συναθροίσεις.

Σημειώνεται πως μετά τις ανακοινώσεις οι μετέχοντες στη Βουλή των Κοινοτήτων ξέσπασαν σε επευφημίες.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως τα κρούσματα του κορωνοιού έχουν μειωθεί και η παραλλαγή «Omicron» έχει πιθανότατα κορυφωθεί σε εθνικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δεν υποχρεούνται πλέον να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια του μαθήματος ούτε σε κοινόχρηστους χώρους, με τη σχετική οδηγία να δίδεται από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας.
Τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στην Covid-19 και οι συν αυτοίς εξακολουθούν να απαιτείται να αυτοαπομονώνονται, αλλά ο Johnson είπε ότι «δεν βλέπει την ώρα να μην ανανεώσει» τη σχετική νομοθετική μέριμνα όταν λήξουν οι σχετικοί κανονισμοί στις 24 Μαρτίου.

«Καθώς η Covid γίνεται ενδημική νόσος, θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε τη νομοθεσία, παροτρύνοντας τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί και προσεκτικοί με τους άλλους.
Θα προτάξουμε την ατομική ευθύνη», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

Ερωτηθείς για τα υποχρεωτικά τεστ στα οποία πρέπει να υποβάλλονται οι ταξιδιώτες με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Johnson είπε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει τα σχετικά μέτρα και ότι μπορεί να υπάρξει ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.
Παρά τη χαλάρωση, βέβαια, ο Βρετανός πρωθυπουργός απέκλεισε άρση της υποχρεωτικότητας του εμβολίου για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, επιμένοντας «τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα ότι οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να εμβολιαστούν».

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η άρση των μέτρων αποφασίστηκε ενώ ο Boris Johnson έχει να αντιμετωπίσει ένα κύμα διαμαρτυριών λόγω πάρτι που έγινε στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown.

bankingnews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου