Η πιο απλή και νόστιμη κουρού που έχεις δοκιμάσει..και το μυστικό κρύβεται στο πρόβειο γιαούρτι και φυσικά στο ελαιόλαδο! Μία απόλυτα υγιεινή εκδοχή για εσάς και τους ανθρώπους που αγαπάτε!
Για το ζυμάρι
200γρ. πρόβειο γιαούρτι
130 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γ αλάτι
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
250 γρ. φέτα
1 αυγό
Πιπέρι
Για την επάλειψη
1 αυγό
Σουσάμι-Μαυροσούσαμο
Εκτέλεση
Βάζουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και το αλάτι στο μίξερ και χτυπάμε 3 λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, θέλουμε ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο.
Αναμιγνύουμε το αυγό με το πιπέρι και θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πιρούνι ανακατεύοντας τα όλα μαζί.
Παίρνουμε ζυμάρι στα χέρια μας ανοίγουμε με ένα πλάστη ή με τα χέρια το ζυμάρι και βάζουμε 2 κ.σ. τυρί. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.
Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.
Μία παραλλαγή Χωρίς Γλουτένη από την ομάδα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ – GLUTEN FREE RECIPES
Σε αλεύρι Χ.Γ. βάζουμε 80 ml ελαιόλαδο όλη η υπόλοιπη συνταγή παραμένει ως έχει.
evaparakentaki.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου