Amfipoli News: Τυροσκορδόψωμο

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Τυροσκορδόψωμο

 


Ψωμί τυριού και σκόρδου με ελάχιστο ζύμωμα είναι απλό αλλά νόστιμο πιάτο, ιδανικό για όλα τα τραπέζια. Ελπίζω να το απολαύσετε!

Υλικά

200 ml χλιαρό γάλα -3/4 φλιτζάνι +1 κσ
5 γρ. Ζάχαρη -1 κουταλάκι του γλυκού
7 γρ μαγιά -2 1/4 κουταλάκι του γλυκού
1 αυγό σε θερμ. Δωματιου
320 γρ. Κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις -2 1/8 φλιτζάνια
40 γρ. Βούτυρο ή μαργαρίνη – 3 κουταλιές της σούπας
3 γρ αλάτι – 1/4 κουταλάκι του γλυκού

Γέμιση:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο / μαργαρίνη
Σκόνη σκόρδου ή λιωμένο σκορδο
Αλάτι
3/4 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα ή γκουντα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γάλα, ζάχαρη, μαγιά και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 7 λεπτά σκεπασμένο Προσθέτουμε μέσα στο μπολ με την μαγια ένα χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε , αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε να πάρει συνοχή ζύμης προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε να ενσωματωθεί σε μία κολλώδη ζύμη

και μετα το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε μία ωρα να διπλασιαστεί σε ογκο.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε και ζυγώνουμε με τα χερια μέχρι να πάρουμε μια ωραία μη κολλώδης ζύμη
Την ανοίγουμε με τα χερια σε ένα δισκο 20 εκ

και την χαράζουμε με ένα μαχαίρι κάθετα και οριζόντια να σχηματιστούν κυβάκια.

Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε 20 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι βούτυρο και σκόρδο να γίνουν σαν κρέμα.
Αλείφουμε την κρεμα αυτη πανω στην ζύμη

και ανάμεσα στις σχισμές γεμίζουμε με τυρι


Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε απο το φούρνο και είναι ετοιμο

Καλή Επιτυχία

Σημειώση: Στο μείγμα σκόρδου με βούτυρο μπορούμε να βάλουμε και κάποιο τουρσί ή κρεμμυδάκι φρέσκο κλπ

xrysoskoufaki.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου