Amfipoli News: Πατάτες τυλιγμένες με μπέικον

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Πατάτες τυλιγμένες με μπέικον



  ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΝΤΙΠ

Υλικά

700 γρ. μικρές πατάτες

500 γρ. φέτες μπέικον

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήματα

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά τις πατάτες.

2. Τυλίγουμε κάθε πατάτα με μισή φέτα μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.

3. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (τσεκάρουμε με ένα πιρούνι) και να γίνει τραγανό το μπέικον, περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους).

4. Στο μεταξύ σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντιπ.

5. Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μαϊντανό και τις σερβίρουμε με το ντιπ.

pasmageirevontas.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου