Amfipoli News: H μαγευτική λίμνη δίπλα στη θάλασσα που απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα

Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

H μαγευτική λίμνη δίπλα στη θάλασσα που απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα

 


Μια πανέμορφη λίμνη απέχει λιγότερο από μια ώρα από την Αθήνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Ονομάζεται Βουλιαγμένη όμως δεν είναι η γνωστή σε όλους λίμνη των Νοτίων Προαστίων.

Βρίσκεται κοντά στο Λουτράκι και είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά τοπία της χώρας.  Είναι γνωστή επίσης ως η λίμνη του Ηραίου, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο Ναός της Ήρας. Η λατρεία της θεάς άρχισε από τη Γεωμετρική περίοδο, και ο ναός οικοδομήθηκε περίπου το 800 π.Χ.

Έχει μέγιστο μήκος 2 χλμ. και μέγιστο πλάτος περίπου 1 χλμ

Τα αρχαία χρόνια η λίμνη ονομαζόταν «Εσχατιώτις» ή «Γοργώπις». Έχει οβάλ σχήμα και σχηματίστηκε από την καθίζηση του εδάφους. Βρίσκεται δίπλα στον Κορινθιακό κόλπο με τον οποίο συνδέεται με ένα στενό άνοιγμα. Έχει γαλαζοπράσινα νερά και αμμουδερές όχθες, όπου καταλήγουν τα Γεράνια όρη.

Ηραίον, Κόρινθος

Περιβάλλεται από λευκά εκκλησάκια που θυμίζουν κυκλαδίτικο τοπίο.  Σε αντίθεση με τις περισσότερες λίμνες, έχει θαλασσινό νερό, το οποίο ανανεώνεται από το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης περίπου κάθε έξι ώρες.

Ο Φάρος Ηραίον

Εκεί δεσπόζει και ο κοντινότερος φάρος της Αθήνας, η εικόνα του οποίου έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφημίσεις. Χτίστηκε το 1897 και από το 1981 λειτουργεί με αυτοματοποιημένο σύστημα.

Δείτε τη λίμνη Βουλιαγμένης από ψηλά:

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου