Amfipoli News: Κέικ πορτοκαλιού χωρίς αυγά και βούτυρο

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Κέικ πορτοκαλιού χωρίς αυγά και βούτυρο


Υλικά:

3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλ. τσαγιού λάδι

1 φλ. τσαγιού τρούφα

1 1/2 φλ. τσαγιού νερό

2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)

1 φακελάκι μπέικιν

2 βανίλιες

1 πορτοκάλι ακέρωτο

Για το γλάσο

200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο

1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

1 κ.σ μαργαρίνη

2 κ.σ κονιάκ

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το πορτοκάλι,το κόβουμε στα 4 και το λιώνουμε στο μούλτι με την φλούδα

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι,την ζάχαρη το νερό,το κονιάκ,τις βανίλιες,το λιωμένο πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.

Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε ελαφρά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα κομματιασμένη,τον χυμό και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την μαργαρίνη και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το γλάσο.

olgascuisine.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου