Αν δεν έχεις χρόνο και πεινάς, αυτή η συνταγή θα σε σώσει! Πεντανόστιμα πιτσάκια που γίνονται στο δεκάλεπτο, χωρίς μαγιά!
Υλικά (22 κομμάτια)
270 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1,5 κτγ. αλάτι
2 κτσ. ελαιόλαδο
150 γρ. μίξη 2 τυριών (μοτσαρέλα- γκούντα)
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
λίγες ελιές σε ροδέλες
100 γρ. σάλτσα για πίτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για την συνταγή, είναι να αδειάσουμε το νερό σε ένα μπολ και κατόπιν το αλάτι. Σιγά σιγά συμπληρώνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μετά από λίγο, σταματάμε το ανακάτεμα με το κουτάλι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας, ενσωματώνοντας και το υπόλοιπο αλεύρι.
Αφού ζυμώσουμε με τα χέρια μας την ζύμη, την βγάζουμε από το μπολ και την τοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μας.
Κατόπιν, με τον πλάστη την ανοίγουμε σε μορφή φύλλου και αλευρώνουμε ελαφρώς. Ανοίγουμε το φύλλο έως ότου να αποκτήσει πάχος περίπου 5 χιλιοστά.
Παίρνουμε ένα ποτήρι με άνοιγμα 9 εκατοστών και κάνουμε στρογγυλές τομές κόβοντας το φύλλο της ζύμης.
Τα στρογγυλά κομμάτια από το φύλλο, τα στρώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Στη συγκεκριμένη συνταγή, βγαίνουν περίπου 22 κομμάτια.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε στο κέντρο στα κομμάτια της ζύμης, σάλτσα για πίτσα και την απλώνουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε ποσότητα από τα τριμμένα τυριά επάνω από τη σάλτσα και προσθέτουμε κατόπιν λίγες ελιές, πράσινη και κόκκινη πιπεριά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 10 έως 12 λεπτά ή στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για 13 έως 15 λεπτά.
Μετά και από το ψήσιμο, βγάζουμε τα πιτσάκια από τη λαμαρίνα και είναι έτοιμα αφού κρυώσουν λίγο να τα σερβίρετε!
Δες τα βήματα εκτέλεσης αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου